Túljelentkezéssel indul

2020.09.29. 07:00

Október első felében minibölcsőde nyílik Zalalövőn

Várhatóan napokon belül, tehát már október első felétől fogadhatja a gyermekeket az újonnan kialakított zalalövői minibölcsőde. A szervezetileg az óvoda részét képező intézményegység építési munkálatai már befejeződtek, jelenleg a bútorzat és az eszközpark berendezése zajlik, s már csak a működési engedély kiadására várnak.

Gyuricza Ferenc

Kurucz-Jánoki Szandra kisgyermeknevelő és Kovács Imréné a nyitásra készülődve a minibölcsőde eszközeit, berendezési tárgyait rendezgeti Fotó: Gyuricza Ferenc

A minibölcsőde kialakítása az utóbbi évek egyik legfontosabb beruházásának tekinthető a városban, hiszen annak létesítését régóta kérték az önkormányzattól a szülők. A város a program megvalósítása érdekében – még az előző önkormányzati ciklusban – eredményes pályázatot nyújtott be a Terület- és településfejlesztési operatív programhoz.

– A minibölcsőde kialakítását az óvoda szervezeti egységén belül, az óvoda épületében egy főként gyülekezésre használt csoportszoba funkcióváltásával képzeltük el – magyarázta Gyarmati Antal polgármester. – Az építési munkálatok végül az eredeti tervekhez képest némileg módosított, átgondolt és újratervezett formában valósultak meg, ezt elsősorban a praktikum indokolta, de némi költ­ség­megtakarítást is jelentett. Így az építés 20,5 millió forintba került, eszközökre és játékokra 5,5 millió forintot fordítottunk, míg a teljes projekt az egyéb költségekkel együtt 31 millió forintba került.

Gyarmati Antal hozzátette: a minibölcsőde létesítéséhez a csoportszoba – valamint a hozzá tartozó öltöző és vizes­blokk – kialakításán kívül az udvar egy részét is el kellett választaniuk, hogy annak egy részét csak a bölcsődei csoportba járók használhassák majd. A fejlesztésnek köszönhetően változik az intézmény neve is, a jövőben Borostyán Óvoda és Minibölcsődeként működik majd.

Kurucz-Jánoki Szandra kisgyermeknevelő és Kovács Imréné a nyitásra készülődve a minibölcsőde eszközeit, berendezési tárgyait rendezgeti Fotó: Gyuricza Ferenc

– A minibölcsődei részlegünkbe másfél éves kortól fogadhatunk gyermekeket, a jogszabályi előírások alapján maximum hét főt, ám amennyiben mindannyian betöltik a két évet, úgy lehetőség nyílik egy további kisgyermek felvételére is – folytatta Kovács Imréné intézményvezető. – Akárcsak korábban, most is azt látjuk, hogy nagyon nagy igény van erre a szolgáltatásra, a 7+1 helyre tizenegy jelentkező volt, ezért sajnos mindenkit nem is tudunk felvenni.

Kovács Imréné azt is elmondta, a minibölcsőde elindításával négy óvodai és egy bölcsődei csoportja lesz az intézménynek. Értelemszerűen bővült a foglalkoztatotti létszám is, 2,5 új státuszt alakítottak ki, ebből egy fő lesz a bölcsődés korúakkal foglalkozó kisgyermekgondozó és -nevelő, a fennmaradó másfél munkahelyet pedig bölcsődei dajkákkal töltik fel.

– Az intézményünk kihasználtsága gyakorlatilag százszázalékos – mondta Kovács Imréné. – Ez azt jelenti, hogy nemcsak a bölcsődei férőhelyekre volt túljelentkezés, de az óvodai csoportok is teljes létszámmal, összesen 112 fővel működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában