a négy számjegyű utakra is oda kell figyelni

2020.09.05. 11:30

Közel 500 milliós forintos magánberuházással aszfaltkeverő üzem létesült Egerváron

Közel 500 millió forintos magánberuházással aszfaltkeverő üzem létesült Egerváron.

Jóna István

Visnyovszki Áron, a Benninghoven kivitelező cég képviselője, Gyenes Csaba, a Wirtgen Budapest Kft. ügyvezetője, V. Németh Zsolt, Kulcsár Béla, a Vasi-Aszfalt Gép Kft. ügyvezetője és fia, Kulcsár Máté, Ruzsics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke és Gyerkó Gábor az avatáson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Dinamikusan fejlődött Zala megye az elmúlt években, s az építkezések mellett a megyei úthálózat bővítése is jó ütemben halad – ezt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott mondta a Vasi-Aszfalt Gép Kft. aszfaltkeverő üzemének átadóján. Hangsúlyozta, hogy ez a fejlesztés új munkahelyeket és új lehetőségeket is teremt a térségben.

Visnyovszki Áron, a Benninghoven kivitelező cég képviselője, Gyenes Csaba, a Wirtgen Budapest Kft. ügyvezetője, V. Németh Zsolt, Kulcsár Béla, a Vasi-Aszfalt Gép Kft. ügyvezetője és fia, Kulcsár Máté, Ruzsics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke és Gyerkó Gábor az avatáson Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

V. Németh Zsolt vasi országgyűlési képviselő, a kiemelkedő nemzeti értékekért felelős miniszeri biztos köszöntőjében rámutatott, hogy egy magyar családi vállalkozás módszeresen építkezve jutott el addig, hogy saját befektetéseként aszfaltkeverő telepet létesítsen. Szerinte nemcsak a gyorsforgalmi utakra kell kizárólag koncentrálni, hanem a négy számjegyű utakra is, mert ezek a hajszál­erek kötik össze az országot. Gyerkó Gábor polgármester fordulópontnak nevezte az üzem létrehozását, hiszen az ipari övezet első tagjaként úttörője lehet a község fejlődésének.

A petőmihályfai családi vállalkozás ügyvezetője, Kulcsár Béla egy régóta dédelgetett álom megvalósulásának nevezte a beruházást. Az aszfaltkeverő 100 tonnát képes előállítani óránként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában