Fűtésrekonstrukció, hőszigetelés és napelemes rendszer

2020.09.19. 07:00

Korszerűsítik a zalaegerszegi Petőfi-iskolát

Közel 337 millió forintos beruházás eredményeként energetikailag korszerűsödik a megyeszékhelyi Petőfi Sándor általános iskola.

Arany Gábor

Kajári Attila, Kovács Éva, dr. Káldi Dávid, Vigh László, Balaicz Zoltán és Bali Zoltán Fotó: Pezzetta

A nemrég elkezdődött munkálatokról a helyszínen tartottak pénteken tájékoztatót. Balaicz Zoltán polgármester kiemelte, az önkormányzat 2014-ben hirdette meg a városban működő nevelési, oktatási intézmények tíz éven belüli felújítását. A program nagyobb részét sikerült már teljesíteni. A Petőfi-iskola esetében eredetileg 270 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat, ezt további 66 millió forinttal sikerült megnövelni, tekintettel az időközbeni áremelkedésekre. A jövő márciusban befejeződő beruházás során korszerűsítik a fűtést, az épület külső falazata hőszigetelést kap, és kicserélik a nyílászárókat.

Kajári Attila, Kovács Éva, dr. Káldi Dávid, Vigh László, Balaicz Zoltán és Bali Zoltán Fotó: Pezzetta

Emellett 50 kW teljesítményű napelemes rendszer kerül a Kosztolányi úti épület lapos tetejére, és az akadálymentesítés is megvalósul.

Vigh László országgyűlési képviselő arról beszélt: a kormány szándéka a vírusveszély mellett is a gazdaság, az intézmények működésének fenntartása. Az emberek sem akarnak korlátozásokat, lezárásokat, a felmérések szerint abban van teljes egyetértés, hogy zárt terekben kötelező legyen a maszk viselése.

 

Bali Zoltán alpolgármester hangsúlyozta, hogy a Petőfi-iskola korszerűsítésére zala­egerszegi vállalkozások kaptak megbízást, hasonlóan a korábbi intézményfelújításokhoz. Ezzel is támogatják a helyi gazdaságot.

Kajári Attila tankerületi igazgató emlékeztetett rá, hogy az iskola tornatermét az elmúlt években felújították, fejlesztették az eszközparkot, és a tervek között szerepel játszótér telepítése az udvarra.

Dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő egyebek mellett a beruházás komfort­javító hatását emelte ki.

Kovács Éva intézményvezető köszönetet mondott a felújításért, és szólt a kivitelezővel kialakított jó együttműködésről – a munkák mellett a tanítás zavartalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában