Koronavírus Zalában

2020.09.25. 20:36

Koronavírus: három aktív fertőzött tartózkodik Zalalövőn

Három aktív koronavírussal fertőzött személy tartózkodik jelenleg a városban, valamennyien otthon gyógyulnak. A hatósági karanténra kötelezettek száma két fő – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Gyarmati Antal polgármester.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester

Fotó: ZH Archívum

Mint elmondta, a koronavírus-járvány második hulláma és a várost érintő pozitív esetek miatt fokozott óvatosságot kérnek a lakosságtól. Az önkormányzat is megtesz minden tőle telhetőt az eredményes védekezés érdekében, ezért az őszi szezonra tervezett, nagyobb érdeklődésre számot tartó közösségi rendezvényeiket lemondják vagy átszervezik. Így a hagyományos Murcifesztivált nem tartják meg, míg az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának ünnepe kapcsán az aktuális helyzet függvényében, később hoznak majd döntést.

Gyarmati Antal polgármester
Fotó: ZH Archívum

Gyarmati Antal elmondta: az aktív fertőzöttek és a járványügyi megfigyelés alatt álló személyek mindegyike felnőttkorú, vagyis a város oktatási és gyermekintézményeit nem érinti a járvány. Ennek ellenére – a megelőzés fontosságát szem előtt tartva – az általános iskola részére kettő, míg az óvoda számára egy darab digitális infravörös érintésmentes hőmérőt vettek, ezzel is segítve azok védekező feladatait.

Az önkormányzat felkérte a két intézményt, továbbá a szociális szféra dolgozóit is, hogy segítsék felmérni azon helyi családokat, amelyekre a járvány elleni védekezéssel járó kiadások túl nagy terhet rónak. Ezen családok számára a város biztosítani fogja a szükséges védőeszközöket, tisztítószereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában