Zene, vásár és főzés

2020.09.21. 08:00

Idén is sok programot kínált az Őszi fesztivál Lentiben

Főzőverseny, népzenei bemutatók és előadások, helyi termelői és kézműves vásár, valamint zenés, szórakoztató kulturális program várta szombaton a látogatókat az Őszi fesztiválon.

Korosa Titanilla

A színpadon a Kerka Táncegyüttes

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Az előző években megszokottakhoz képest visszafogottabb keretek között szervezték meg a hagyományos Őszi fesztivált a városban. A program esti koncert és tűzijáték nélkül zajlott le, de jó hangulat uralkodott a rendezvénytéren egész nap. A koronavírus-járvány hatása azért érződött a látogatók számán – valamivel kevesebben érkeztek a programokra, mint a korábbi években –, illetve a főzőversenyen sem tolongtak a csapatok, hat társaság mérette meg magát ez alkalommal.

A színpadon a Kerka Táncegyüttes
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A főzés már délelőtt elkezdődött, a bográcsokban készült pincepörkölt, hetési babos pörkölt, csülkös pacal és csülökpörkölt, szarvaspörkölt dödöllével. Utóbbit a Snapszer Kutyák néven induló helyi fiatalok baráti társasága készítette, ők a különdíjat érdemelték ki az étellel. A zsűri a különdíjtól eltekintve ez alkalommal nem osztott ki helyezéseket, minden csapat győztesen, ajándékkal távozott a főzőversenyről.

A kézművesek is kipakoltak
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A délutáni program a Csádé zenekar népzenei koncertjével kezdődött, majd az ünnepélyes megnyitón Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket. Ezután a kora estig tartó kulturális programban a helyi fellépők közt színpadra lépett a Nefelejcs Dalkör, a Kelta Álom Ír Sztepp, illetve a Kerka Táncegyüttes, majd ismert slágereket énekelt Horváth-Herman Gréta. A továbbiakban a Rátonyi Róbert Színház művészeinek operett-előadása következett, majd a Dobroda zenekar tagjainak produkciója zárta a műsort a színpadon, az együttes a Kárpát-medence népzenéjéből adott ízelítőt a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában