A lelkipásztor a vád kapcsán

2020.09.08. 07:00

Hella Ferenc: pályázati előleg volt, nem pedig kölcsön

A legutóbbi közgyűlésen Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) képviselője egy gyanús szerződésről és több millió forintos kölcsönről beszélt, amelyet a Városfejlesztő Kft. adott a református egyházközségnek. A vád kapcsán megkérdeztük az érintettet, Hella Ferenc lelkipásztort.

Pásztor András

Hella Ferenc református lelkipásztor

Fotó: Gergely Szilárd

– Csúsztatásnak, de alaptalan vádaskodásnak is minősíthetem Horváth Jácint szavait – mondta Hella Ferenc, aki sajnálja, hogy személyét és a református egyházközséget folyamatosan politikai játszmák eszközeként használja az ÉVE-frakció. – Munkásságom során igyekeztem a mások iránti szolgálatot, az alázatot és a nemes ügyekért való tenni akarást előtérbe helyezni. Éppen ezért vállaltam szerepet egy civil szervezetek által kezdeményezett, partnerségen alapuló nagykanizsai akciócsoport megalakításában, mellyel a városi kulturális élet és közösségépítés terén számos ötlet megvalósítására biztosítunk pályázati forrásokat.

Hella Ferenc református lelkipásztor
Fotó: Gergely Szilárd

Ez az akciócsoport – melynek az egyházközség is tagja – közel 340 millió forintot oszthat szét fiataloknak szóló rendezvényekre, illetve egy ifjúsági központ kialakítására.

– A teljes projektre 400 millió forintot nyert a csoport, ám ebből 60 milliót a munkaszervezet költségeire kellett elkülöníteni, ez a csapat végzi a teljes adminisztrációt, illetve kötelező mellékletként egy közösségi stratégiát is ki kellett dolgozni – folytatta Hella Ferenc, hozzátéve: mivel e feladatok utólag kerülnek elszámolásra, a Városfejlesztő Kft. (mint konzorciumi partner) megelőlegezte a közel 9,6 millió forintot. – Ennek körülbelül harmadát már vissza is utalta a munkaszervezet, a fennmaradó részt pedig az év végéig visszafizeti, ahogy a költségeket elszámoljuk a pályázat kiírójának. Tehát nem a református egyházközség kapta a pénzt és nem kölcsönként.

Hella Ferenc úgy fogalmazott: jó lenne, ha legközelebb az ÉVE-frakció előbb tájékozódna az adott témában, és csak aztán foglalna állást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában