Változtak a közterület- használat díjtételei

2020.09.25. 07:00

Ezek a döntések születtek az önkormányzati képviselő-testület ülésén Lentiben

Változtak a közterületek használatáért fizetendő díjtételek a városban. Erről is döntött az önkormányzati képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Korosa Titanilla

Molnár Ákos, aki több alkalommal töltötte már autóját a gyógyfürdő parkolójában található állomáson

Fotó: a szerző

A módosítás a gyógyfürdő parkolójában található két elektromos töltőállomás üzemeltetése miatt vált szükségessé.

Még 2017-ben telepített az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében két elektromos töltőállomást a fürdő területére. A cég a telepítés mellett az elektromos töltőhelyek üzemeltetését is végezte, valamint vállalták az összes kapcsolódó költséget, beleértve a töltőpontokon vételezett villamos­energia költségeit is addig az időpontig, amíg a szolgáltatást a felhasználók számára ingyenesen biztosítják. Mivel a tevékenység a köz használatát szolgálta, a képviselő-testület a megfelelő szabályozással megteremtette a térítésmentes közterület-használat lehetőségét a töltőállomásoknál. A díjmentes használatot a szolgáltató ez év május 1-ig biztosította, azóta csak térítés ellenében lehet ezen a helyen a járműveket tölteni. Tekintettel arra, hogy ezzel elveszítette a köz használatára felajánlott térítésmentes funkcióját, a testület közterület-használati díjat határozott meg arra a területre, ahol a töltőállomások találhatók.

Molnár Ákos, aki több alkalommal töltötte már autóját a gyógyfürdő parkolójában található állomáson Fotó: a szerző

A díj mértékét befolyásolja, hogy az érintett terület a város központi részen, az 1. övezetben található, vagy a városrészekben. A gyógyfürdő parkolója 1. övezetben található, így az elektromos töltőállomások elhelyezése után beállóhelyenként havi nettó 500 forint díjat köteles fizetni a szolgáltató.

A rendelet emellett szabályozza az önálló hirdetőberendezések, táblák, transzparensek kihelyezését is. Az 1. övezetben a díjtétel nettó 2 ezer forint négyzetméterenként havonta, a 2. övezetben pedig 1500 forint. Reklámtevékenység végzése esetén az 1. övezetben a díjtétel 1 ezer forint négyzetméterenként egy hónapra, a 2. övezetben pedig 500 forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában