közgyűlés

2020.09.10. 16:48

Az új parkoló fizető övezetbe kerül Zalaegerszegen

Módosították a parkolórendeletet a mai zalaegerszegi közgyűlésen.

Szabó Judit

Maszkban voltak a képviselők és a meghívottak Fotó: a szerző

A díszteremben a járvány miatt tavasszal bevezetett rendkívüli jogrend és a nyári szünet után ma tartotta az első szokásos menetű, soros ülését a közgyűlés. Az ajtóban kézfertőtlenítő volt kitéve, a képviselők és a meghívottak védőmaszkban jelentek meg, csak az éppen felszólaló vehette le a maszkját.

Maszkban voltak a képviselők és a meghívottak Fotó: a szerző

Elsőként a parkolórendeletet módosították. Az önkormányzat fizető övezetbe vonta a Zárda utca József Attila és Tomori Pál utca közötti szakaszát. A 4. övezetbe kerül októbertől a vívócsarnok kialakításával párhuzamosan itt kiépülő 45 férőhelyes parkoló, így óránként 180 forintot kell fizetni, 7 és 17 óra között. A kórháznak biztosított ingyenes bérletek ebben a parkolóban nem lesznek használhatók.

A közgyűlés korábban a megyei kórháznak 200 ingyenes bérletet biztosított, hogy a dolgozók meg tudjanak állni az intézmény környékén. Balaicz Zoltán polgármester elmondta: ez egyrészt nagylelkű gesztus a kórház rendkívül fontos munkát végző dolgozóinak, másrészt viszont bevételkiesést jelent a városnak, és szűkíti a lakosság és a betegek parkolási lehetőségeit. Ha a kórházban befejeződnek a belső átalakítások, újra tárgyalnak az ingyenes bérletekről, a cél az, hogy a gesztusból is maradjon, és a betegek, a lakók is találjanak várakozóhelyet.

Ellenzéki oldalról felvetődött, hogy legyen ingyenes az első óra várakozás a betegeknek a kórház környékén. A polgármester válasza szerint az a kérdés, hogyan igazolják, hogy a lehetőséggel élő autós a kórházba ment, egy ilyen rendszerben ugyanis fontos lenne a kontrollálhatóság. Az is felmerült, hogy közel a kórházhoz, a vasút területén van olyan hely, ahol új parkolót lehetne kiépíteni. Az ügyben a város vezetősége tárgyalásokat kezdeményez a MÁV-val. Gecse Péter alpolgármester hozzátette: ez összeérhet azzal az elképzeléssel, amely peremparkolók kialakításával tehermentesítené a belvárost. A parkolórendelet vitájának végén elhangzott: a javaslatokat áttekintik, és novemberben újra közgyűlés elé kerül a fizetőparkolókról szóló rendelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában