megyegyűlés

2020.09.19. 15:45

Az összefogás, a hit és a bizalom Zala megye látványos fejlődésének a titka

Szombaton a zalaegerszegi megyeházán tartott ünnepi közgyűlésen Zala Megye Díszpolgára címet adományoztak dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitánynak, a közbiztonságért végzett példaértékű munkájának elismeréseként.

Jóna István

A képen a díjak átadói, megyei vezetők és a kitüntetettek láthatók. Állnak (balról): Gellei Imre, Vigh László, dr. Sifter Rózsa, dr. Pál Attila, dr. Sipos Gyula, Benkő Tibor, Balaicz Zoltán, Bodrogi Csaba, Nagy Bálint, Arnhoffer András. Ülnek (balról): dr. Gárdos Sándor, Szabó Józsefné, Gulyásné Belinszky Ilona, Némethné Szakács Irén, Rodekné Hederics Erika, Stamler Lajos.

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

– Napjainkban a hit és a bizalom a legfőbb iránytűnk, és az ezzel párosuló összefogás Zala megye látványos fejlődésének a titka. Jó úton haladunk a közös célunk felé, hogy építsünk erős és fejlett Zala megyét – mondta megyenapi ünnepi köszöntőjében dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében Deák Ferencre és a megye nagy szülötteire emlékezett, akik együtt írták Zala történetét.

– Sokszor kellett a megyének a szabadságért, a magyarságért küzdeni. De nemcsak vérünket ontva, hanem szellemi nagysággal, példamutató tetteinkkel, felkészültséggel, akarattal lehet még az országunkat szolgálni – fogalmazott a miniszter.

Dr. Pál Attila (balról, elöl) és dr. Benkő Tibor átadja a díszpolgári kitüntetést dr. Sipos Gyulának
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A köszöntő beszédek után Benkő Tibor és dr. Pál Attila köszöntötte a díjazottakat. Zala Megye Díszpolgára kitüntető címet vehetett át dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány a megye közbiztonságáért végzett példaértékű munkája elismeréseként.

Zala Megye Közigazgatásáért díjat kapott Szabó Józsefné, Mikekarácsonyfa község volt polgármestere. Zala Megye Egészségügyéért díjban részesült dr. Gárdos Sándor keszthelyi háziorvos, a kórház volt igazgatója, Szociális gondoskodásért díjban pedig Gulyásné Belinszky Ilona, a Zalaszentgróti Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. A Tófeji Kincskereső Általános Iskola tanítója, Némethné Szakács Irén vehette át a Zalai pedagógusdíjat. A megye sportjáért végzett tevékenységéért Gellei Imre edzőt, a Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai bizottságának tagját és az idén 100 éves Zalaegerszegi Torna Egyletet díjazták. Az elismerést az egyesület nevében Balaicz Zoltán polgármester és a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, válogatott kosárlabdázó Bodrogi Csaba vette át.

A képen a díjak átadói, megyei vezetők és a kitüntetettek láthatók. Állnak (balról): Gellei Imre, Vigh László, dr. Sifter Rózsa, dr. Pál Attila, dr. Sipos Gyula, Benkő Tibor, Balaicz Zoltán, Bodrogi Csaba, Nagy Bálint, Arnhoffer András. Ülnek (balról): dr. Gárdos Sándor, Szabó Józsefné, Gulyásné Belinszky Ilona, Némethné Szakács Irén, Rodekné Hederics Erika, Stamler Lajos. Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Keszthely Város Idősügyi Tanácsának a Civil társadalomért és nemzetiségekért díjat ítélt oda a közgyűlés, az elismerést Nagy Bálint, Keszthely polgármestere vette át. A megye fejlesztéséért díjban Rodekné Hederics Erika részesült, aki Nagykanizsa Polgármesteri Hivatalának projektmenedzsere, majd a pályázati iroda vezetője volt. 2016-tól 2020-ig a Városfejlesztő munkáját irányította eredményesen. Ugyanezt a díjat kapta meg a Zalavíz Zrt. a magas színvonalú közszolgáltatásért és innovatív tevékenységéért. A társaság nevében Arnhoffer András elnök-vezérigazgató vette át a díjat.

A megye képzőművészeti életében betöltött kiemelkedő tehetséggondozó és vizuális nevelő munkája elismeréseként Stamler Lajos nagykanizsai képzőművész vehette át a Zala György-díjat.

Az elismerésben részesült személyek képviseletében Zala Megye Díszpolgára, dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány szól, aki a támogató háttér fontosságát emelte ki.

– Az elismerésekben jelentős részt vállaltak a mögöttünk álló szervezetek és a munkatársak, de hasonló köszönet jár a családjainknak is, nélkülük nem ment volna – fogalmazott a főkapitány.

A programot záró állófogadáson pohárköszöntőt mondott Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában