számos kátyú nehezíti a közlekedést

2020.09.25. 07:00

Aszfaltozott út tervezését sürgeti Radics Bálint a Miklósfa–Bagola közötti szakaszon

A Miklósfa–Bagola közötti, önkormányzati tulajdonú, murvás út rossz állapota kapcsán kért szót a legutóbbi közgyűlésen Radics Bálint (Fidesz) képviselő.

Pásztor András

Radics Bálint a rossz állapotú, murvás utat mutatja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pásztor András

Mint elmondta: a két városrészt összekötő útszakaszon számos kátyú nehezíti mind a személyforgalmat, mind a mezőgazdasági célú közlekedést.

– A Mikósfai Mezőgazdasági Zrt. 2011-ben közel 40 millió forint költséggel helyreállította ugyan az önkormányzat tulajdonában lévő útszakaszt, s azóta is kétévente mintegy 2-2,5 millió forintot költ arra, hogy gépeik számára járható maradjon az útszakasz – hangsúlyozta Radics Bálint képviselő, aki hozzátette: az úton ugyanakkor jelentős gépkocsiforgalom is bonyolódik, hiszen a két városrész lakói is előszeretettel használják a szakaszt.

Radics Bálint a rossz állapotú, murvás utat mutatja
Fotó: Pásztor András / Zalai Hírlap

Radics Bálint a fentiek miatt hosszú távú megoldást sürgetett, álláspontja szerint egy szilárd burkolatú út – megfelelő sebességkorlátozó eszközökkel – kialakítása indokolt lenne, már csak azért is, mert a hulladékgyűjtő társaság járművei is használni tudnák az utat, s így alkalmanként 10 kilométerrel rövidülne a Miklósfán begyűjtött hulladék útja a bagolai szeméttelepig.

– Úgy gondolom, az útszakasz aszfaltozását uniós forrásokból lehetne megvalósítani, ám ehhez kész tervekkel kellene rendelkezni, hogy egy esetleges pályázati lehetőséggel élni tudjon az önkormányzat – mondta a képviselő, aki azt kérte a város vezetésétől, hogy a tervezésre különítsen el forrást a jövő évi büdzsében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában