megnyitó

2020.09.18. 19:32

A Willis Hotel várja, hogy a vendégek felfedezzék

Új hotel nyílt a megyeszékhely városközpontjában, amely a tulajdonosok reményei szerint nemcsak a belföldi és a külföldi turistákat, hanem az üzleti élet szereplőit is vonzza majd.

Jóna István

A most átadott Willis Hotel elődje 1981-ben nyitotta meg kapuit. Eredetileg Zala Hotelnek nevezték el, mégis Balaton Hotelként kezdte meg működését. A 2008-as világválság hatására 2010-ben bezárt a szálloda. Az épületet 2017-ben egy kínai család vásárolta meg s alakította át mai formájára.

– Zalaegerszeg egyre szépül és épül, innovatív, dinamikusan fejlődő várossá vált, a Dél-Dunántúl gazdasági és ipari központja lett – mondta köszöntőjében Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

A miniszterhelyettes úgy fogalmazott, hogy a turizmus hazánk legjobban teljesítő ágazata volt, aminek a pandé­mia sokat ártott. Ezért meg kell dicsérni a tulajdonosokat, hogy ebben a nehéz időszakban is véghez tudták vinni elképzeléseiket.

– Zalaegerszegen egy színvonalas szálloda fogadhatja a vendégeket október 1-jétől, mely megjelenésében is illeszkedik a városközpont arculatához, és remélhetőleg nemcsak a városlakók, hanem az ideérkezők örömére is fog szolgálni – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.

 

Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy a megyeszékhelyet egy olyan várossá szeretnék fejleszteni, ahol kiváló szálláshelyek vannak, ahol munkát lehet találni, továbbá az ideérkező megtalálhatja az oktatásban rejlő lehetőségeket.

A hoteltulajdonos család képviseletében Wei Weicsang visszatekintett az elmúlt négy esztendőre, amely alatt lezajlott az épület megvásárlása, a tervezés, valamint a kivi­telezés.

– Az eredmény magáért beszél, hisz egy kereskedelmi és turisztikai, valamint rekreációs célokat szolgáló, négycsillagos hotelkomplexum született a beruházás során – fogalmazott a szálloda igazgatója.

Az ünnepélyes átadó végén a vendégek rövid séta keretében megtekinthették a 64 szobával, száz főt befogadó konferencia­teremmel és több mint ezer négyzetméteres spa élményfürdővel bíró hotelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában