fotók

2020.08.01. 10:00

Zajlik az újoncok kiképzése – Szakony Attila képriportja a kanizsai laktanyából

Három hete kezdődött el Nagykanizsa volt határőrlaktanyájában a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 48. Nagy Sándor Területvédelmi Zászlóalj speciális önkéntes tartalékos újoncainak kiképzése.

Horváth-Balogh Attila

Az újfajta szolgálat a kormány gazdaság­védelmi akciótervének része: a honvédség az ország 25 helyszínén toborozta azokat a 18 és 50 év közötti embereket, akik eddig az élet más területén dolgoztak, de a járvány miatt elveszítették megélhetésüket. Nagykanizsán is sokan jelentkeztek a kiképzésre, a lemorzsolódás minimális volt.

A hathetes, augusztus elején záruló alapkiképzés során elméleti ismeretekkel gyarapodtak a tartalékosok, alaki kiképzésben részesültek, valamint terepfoglalkozásokon vettek részt. Harcászati feladatokat hajtottak végre, megismerkedtek a közelharccal, megtanultak lőni, sőt, robbantani is. Az alapkiképzést újabb hat hétig tartó lövészkiképzés követi. Fotóriporterünk, Szakony Attila képriportja az alapkiképzésből villant fel pillanatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában