családi nap

2020.08.23. 11:30

Vigasságban és dologidőben is összefognak a pusztamagyaródiak

A község lakói ismét megmutatták: nem csak dolgozni, hanem mulatni is tudnak.

Szabó Zsófia

Fotó: Szabó Zsófia

Írásainkban rendszeresen beszámolunk a gyönyörű környezetben lévő falu kisebb-nagyobb történéseiről. Köztük a folyamatban lévő, vagy éppen tervezett, kisebb-nagyobb fejlesztésekről, amelyek elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a helybéliek komfortos, modern körülmények közt éljenek. Azonban Pusztamagyaródon nem csak nagyszabású beruházások járulnak hozzá mindehhez. Hanem, közösségépítő programok is. Balázs Henriett polgármester azt mondta: fontos, hogy összekovácsolják a generációkat s a rendezvények révén, a dolgos hétköznapokon kívül, minőségi időt töltsenek együtt az emberek.

Fotó: Szabó Zsófia
Fotó: Szabó Zsófia
Fotó: Szabó Zsófia

-A családi napunk is ezt a célt szolgálta. Szórakoztató programokkal, játékos, zenés, kulturális, hagyományőrző bemutatókkal és gulyáspartival vártunk mindenkit a nemzeti ünnep napján, délután. Ezt megelőzően, még délelőtt, a meghitt pillanatoké volt a főszerep. A falu külterületén avattuk fel ünnepélyes keretek között azt a keresztet, amelyet a Zalaerdő Zrt.-vel közösen újítottunk fel. Sághegyi Gellért plébános atya áldotta meg a keresztet, Hopp Tamás, a bánokszentgyörgyi erdészet nyugalmazott igazgatója pedig beszédet mondott az ünnepségen – fogalmazott a falu első embere.

Fotó: Szabó Zsófia
Fotó: Szabó Zsófia
Fotó: Szabó Zsófia

Az estébe nyúló családi napon, melyen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is, a község apraja-nagyja vidáman mulatott együtt. A rendezvényt megkoronázó báli mulatságon is, ahol minden bizonnyal a hétvégi, társadalmi munka előtt még jól kiengedték fáradt gőzt a pusztamagyaródiak. Akik ezúttal sem voltak restek, ha tennivalóról volt szó: szombaton sokan, szabadidejükben, önzetlenül dolgoztak a temetőnél, ahol a kerítést bontottak (előkészítették a helyet az új kertnek) s a bejárati hidat betonozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában