Új utak a gazdaság bővüléséhez

2020.08.27. 07:00

Megújult több, az ipari parkhoz kapcsolódó szakasz Keszthelyen, nőhet a vonzerő

Megújult több, a város ipari parkjához kapcsolódó vagy annak környékén lévő útszakasz, ami a várakozások szerint még vonzóbbá teszi a területet a vállalkozások, befektetők számára.

Péter B. Árpád

Avatás a Csapás út melletti bekötőúton, b-j: Nagy Bálint, Manninger Jenő, Rakos Zoltán, a kivitelező Szabadics Zrt. építésvezetője és Mórocz József Fotó: Péter B. Árpád

A tegnapi avatáson két projektet is bemutattak. Az egyik a Területi Operatív Program (TOP) 122 millió forintos támogatásával valósult meg: az ipari park belső úthálózatát újították fel, ami 700 méteres szakaszt jelent, ahol szilárd burkolat épült, megoldották a csapadékvíz-elvezetést, ezen felül pedig az önkormányzat, részben saját forrásból a közvilágítást is biztosította.

– Keszthelynek a vendéglátás-turizmus mellett az ipar is fontos ágazata az itt jelenlévő kis- és középvállalkozások révén, amelyek jelentős része az ipari parkban működik – fogalmazott Nagy Bálint, a város polgármestere. – Az elmúlt években ezek a cégek jogos igényként fogalmazták meg, hogy korszerűsítsük az infrastruktúrát. Azt reméljük, e beruházással tovább nő a terület vonzereje, ami közvetetten a foglalkoztatás bővítéséhez is hozzájárul.

Avatás a Csapás út melletti bekötőúton, b-j: Nagy Bálint, Manninger Jenő, Rakos Zoltán, a kivitelező
Szabadics Zrt. építésvezetője és Mórocz József Fotó: Péter B. Árpád

Ezzel egy időben, a Széchenyi 2020 program részeként elkészült a Csapás úttal párhuzamos bekötőút 870 méteres új szakasza, amelyre aszfaltburkolat került, szélesebbé vált a pályatest, ami a nagyobb méretű járművek közlekedését segíti. Így javult az itt működő üzletek, vállalkozások és az ipari park megközelíthetősége is, emelte ki Nagy Bálint.

Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő emlékeztetett, az uniós támogatású TOP céljainak meghatározásakor fontos volt a Keszthely ipari parkjához kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése.

– Így a város jobb körülményeket kínálhat a vállalkozásoknak – folytatta a megye korábbi fejlesztési miniszteri biztosa –, ugyanakkor arra is számítunk, hogy a Magyar Közút idővel az összes, Keszthelyen átmenő közutat megújítja, s az önkormányzatnak is vannak további tervei, amelyek támogatásra érdemesek.

Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója hangsúlyozta, annak ellenére, hogy néhány éve átadták az elkerülő utat, a Csapás út változatlanul fontos szerepet játszik a város életében, és továbbra is a megye egyik legforgalmasabb pontja, hiszen több mint 10 ezer jármű halad át itt naponta, ezért a felújítás, bővítés közlekedésszakmai szempontból is fontos volt. PBÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában