A ZalaZone fogadóépületében

2020.08.07. 13:26

Megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem és az Autóipari Próbapálya Zala Kft.

A járműipari tesztpálya és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) együttműködésének lehetőségét teremtette meg az a megállapodás, amelyet tegnap írtak alá a ZalaZone épületében.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter emlékeztetett rá, hogy a PTE már hosszú ideje jelen van Zalaegerszegen az egészségügyi képzéssel. A most kötött megállapodás eredményeként pedig az egyetemen folyó műszaki kutatásokkal is megjelenhet, ehhez kiváló helyszín az autóipari tesztpálya.

 

A tervekről dr. Medvegy Gabriella, a műszaki és informatikai kar dékánja elmondta, hogy az autonóm rendszerek, a gépi jelfeldolgozás, a szenzorika terén tudnak majd együttműködni. Kutatási területként a drónt emelte ki, mint olyan eszközt, amely önálló döntésre képes, a gépi látást támogató szoftverekkel működik. Úgy látja, hogy a tesztpályán felépülő smartcity is nyújt számukra kutatási lehetőségeket.

Fotó: Pezzetta Umberto

A megállapodást az egyetem részéről dr. Miseta Attila rektor, míg az Autóipari Próbapálya Zala Kft. képviseletében dr. Háry András írta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában