nagyon pozitívan fogadták a vállalkozások

2020.08.28. 09:00

Konzultáció indult a KKV-szektor jövőjéről

Soha annyi európai uniós forrás nem állt rendelkezésre, mint a 2021–27-es időszakban fog. A hazai KKV-kat rugalmas pályázati rendszerrel segítenék, hogy mindenki azt valósíthassa meg, amire valójában szüksége van.

Jóna István

A tegnapi összejövetel résztvevői. Három fő célt fogalmaztak meg a kis- és középvállalkozások segítése terén Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), illetve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében tavaly sikeres országos KKV-konzultáció valósult meg, amit nagyon pozitívan fogadtak a vállalkozások. A sorozat idén folytatódik, központi témája pedig a 2021–27-es EU-s gazdaságfejlesztési források tervezése, kijelölése és tervezett felhasználása lesz.

A program tegnapi, zalai nyitányán Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta: az ország erős motorja a kis- és középvállalkozói szektor. Köszönetét fejezte ki azoknak, akik a vírushelyzet alatt is megtartották munkavállalóikat.

A tegnapi összejövetel résztvevői. Három fő célt fogalmaztak meg a
kis- és középvállalkozások segítése terén Fotó: Katona Tibor

Kovács Dezső, a megyei kereskedelmi és iparkamara ügyvivő elnöke reményét fejezte ki, hogy a 2021–27-es tervezési időszakban nagy hangsúlyt fektetnek majd a döntési mechanizmusok gördülékenyebbé tételére és a szükséges bürokrácia gyorsítására.

A konzultáción Dobos Balázs gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár előadásában három fő célt fogalmazott meg. Az első a KKV-k széles körének szól: szeretnék a lehető legkiszámíthatóbbá tenni az érintetteknek a megújulást, akár a technológia, a szervezeti felépítés, vagy a generációváltás tekintetében. A másik cél, hogy az igazán nagy növekedésre képes, saját márkával, exportpiacokon megjelenni tudó hazai cégeknek a régióban, vagy a világpiacokon való megjelenését segítsék. A harmadik pedig a jövő technológiáját jelentő, kiemelt iparágak fejlesztése. Kiemelten fontos, hogy a magyar KKV-k szintet tudjanak lépni és nagyobb arányban alkalmazzák a jövő technikáit.

Elhangzott még, hogy az ősz folyamán meg fognak jelenni pályázati kiírások a kreatívipari vállalkozásoknak, az élelmiszeripari középvállalatoknak és a műanyagipari cégeknek is, melyek a technológiai váltást segíthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában