előadás

2020.08.11. 09:00

Ismerjük meg az afrikai életet!

Két nagykanizsai kötődésű vendég, Gelencsér Gábor nyugalmazott újságíró és prof. dr. Balázs Judit egyetemi tanár lesz a főszereplője Fonyód-Alsóbélatelepen a pénteken (augusztus 14.) 17 órakor kezdődő Afrika-rendezvénynek.

Horváth-Balogh Attila

Kalmár Anikó, prof. dr. Balázs Judit és Jáky Miklós Fotó: ZH

A Wekerle út és a Kossuth tér sarkán lévő sörözőben Balázs Judit Quo Vadis Afrika? címmel tart előadást. Ehhez kapcsolódva mutatja be Gelencsér Gábor Afrikára vonatkozó gyűjteményét (képeslapokat, érmeket, bankjegyeket, zászlókat), de a témához illeszkedő vetélkedőre is sor kerül, melynek házigazdája a zalaszabari Kalmár Anikó lesz.

– A rendezvényt szervező Alsóbélatelepi Fürdőegyesület1991-ben alakult, egy 1931-es szerveződés jogutódjaként – mondta el Balázs Judit.

Kalmár Anikó, prof. dr. Balázs Judit és Jáky Miklós Fotó: ZH

– Anno a feladatai közé tartozott a strandok, a közterületek, illetve a lakáskiadás felügyelete. Minden helyi lakostól elvárták, hogy a lokálpatrióta szervezet tagja legyen. A mostani egyesület feladata az üdülőtulajdonosokkal összefogva a település védelme, érdekeinek képviselete. Szent István ünnepén esti összejövetellel, szalonnasütéssel, közös énekléssel emlékezünk, de önerőből létesítettünk gyalogátkelőhelyet is a strand balesetmentes megközelítése érdekében, és még sorolhatnám. Mostani rendezvényünk középpontjába azért került Afrika, mert napjaink globális jelenségei nem érthetők meg az ottani élet ismerete nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában