egyszeri beiskolázási támogatás

2020.08.24. 18:15

Csesztregen segítenek a tanévkezdésnél

A korábbi esztendők gyakorlatának megfelelően a tanévkezdés előtt idén is egyszeri beiskolázási támogatással segíti a helyi gyermekes családokat az önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Shutterstock

A képviselő-testület közelmúltban meghozott döntése értelmében a háromévesnél fiatalabb gyermekek szülei háromezer forintos juttatást kaphatnak, a helyi óvodába járó és csesztregi lakcímmel rendelkező apróságok után négyezer forintos támogatás igényelhető, a Kerkai Jenő Általános Iskola tanulói után pedig ötezer forintos támogatást állapítottak meg. A középiskolás tanulók – beleértve az érettségire épülő szakképzést is -, valamint a 23. életévüket még be nem töltött, első diplomájukat nappali tagozaton szerző felsőfokú intézmények hallgatói 10 ezer forintos támogatást kapnak. A támogatás a szükséges dokumentumok – például iskolalátogatási igazolás – bemutatásával szeptember harmincadikáig igényelhető a községházán.

Fotó: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában