Innen indulnak a jövő bajnokai

2020.08.29. 07:00

Bruttó 1,25 milliárd forintból épül meg a Dózsa-iskola új tornacsarnoka

A jövő (hétköznapi) bajnokai a tornatermekből indulnak, ezért fontos, hogy már a kezdet tele legyen pozitív élményekkel, mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Dózsa-iskola új tornatermének alapkőletételén. A beruházás bruttó 1,25 milliárd forintból valósul meg, és a tervek szerint jövő augusztusban zárul.

Varga Lívia

Az alapkövet Stróber László apátplébános áldotta meg. Mellette dr. Sifter Rózsa, Balaicz Zoltán, Szabó Tünde és Vigh Lászó Fotó: KT

Fotó: © Katona Tibor

Szabó Tünde beszédében kiemelte: a sport immár tíz esztendeje stratégiai ágazat hazánkban, s a kormány ennek megfelelően támogatja azt, kiterjesztve figyelmét minden területre. Az államtitkár rámutatott: az országszerte megvalósuló fejlesztések célja „még egészségesebbé tenni Magyarországot és városainkat”, s elérni, hogy a rendszeres testmozgás a mostani iskolások és az utánuk következő generációk életének szerves és szeretett részévé váljék. Hogy azt érezzék: szegényebb és szürkébb az a nap, amiben nincs egy kis mozgás, legyen szó úszásról, futásról vagy akár labdajátékokról.

Így fog kinézni a Dózsa-iskola „C+” típusú, modern tornacsarnoka Fotó: Látványterv

– A fiatalok és a sport közötti csodás kapcsolat a testnevelésórákon kezdődik, ezért fontos, hogy a körülmények 21. századiak legyenek, azaz minden iskolában legyen jól felszerelt tornaterem és legyenek kiváló testnevelő tanárok – hangsúlyozta Szabó Tünde, megjegyezve: a sport igazi örömforrás, s talán a legtisztább mind közül, hiszen „a sportpályán elért sikernél és annak közösségteremtő erejénél, továbbá egészségmegőrző hatásánál felbecsülhetetlenebb érték nincs”.

Az államtitkár arról is beszélt: mindig öröm Zalaegerszegre jönni, hiszen itt rendre olyan fejlesztések futnak, amelyek a fiatalokat s az itt élőket segítik.

Az alapkövet Stróber László apátplébános áldotta meg. Mellette dr. Sifter Rózsa, Balaicz Zoltán, Szabó Tünde és Vigh Lászó Fotó: KT

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntőjében a mindennapos testnevelés fontosságát hangsúlyozta, majd a megyeszékhely sportéletét méltatva hozzátette: ahhoz, hogy élsportolók nevelődhessenek ki a városban, szükséges a megfelelő infrastruktúra.

Balaicz Zoltán polgármester beszédében felidézte: nemrég fejeződött be a Dózsa-iskola energetikai korszerűsítése, a 324 millió forintos beruházás ünnepélyes átadóját júniusban tartották, s hamarosan a kis tornaszoba helyett új tornacsarnokot kap az intézmény 600 tanulója. Szeptember közepén indul a Petőfi-iskola korszerűsítése, megújul az Ostoros Károly Munkacsarnok, s néhány év múlva elkezdődhet az új multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok építése.

Ez a beruházás is bizonyítja a tankerületi központ és Zalaegerszeg városa közötti szoros és gyümölcsöző kapcsolatot – szögezte le Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója. Kiemelte: az új létesítmény megfelel a kor elvárásainak, s a 25x45 méteres küzdőtéren egyszerre három osztály számára lehet majd testnevelésórát tartani.

Böjte Sándor, a településrész önkormányzati képviselője mérföldkőnek nevezte a beruházást. Az új tornaterem, tette hozzá, reményeik szerint hamar megtelik élettel s közösségi térként is funkcionál majd, és sok sportsikernek lesz helyszíne.

Az alapkövet Stróber László apátplébános áldotta meg.

A leendő csarnok egy 7,15 méter belmagasságú küzdőtérből és a hozzá tartozó egyemeletes kiszolgáló blokkból áll majd. „Sportközcélú használat esetén” 120+3 látogatóra tervezték az épületet. Az öltözők egyenként 20 gyermek egyidejű öltözését biztosítják. A kivitelező a B&G Építő és Üzemeltető Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában