soros ülés

2020.08.05. 07:00

A zöldhulladék sorsáról is tárgyalt a zalaszentgróti képviselő-testület

Előrelépést szeretne az önkormányzat a lakossági zöldhulladék elhelyezésében és feldolgozásában, erről is tárgyalt a napokban tartott soros ülésén a képviselő-testület.

Szabó Judit

Zalaszentgróton az elmúlt időszakban megszaporodott az illegális hulladéklerakás, és az önkormányzatnak sokba kerül a közterületet beszennyező szeméthalmok felszámolása. A lakosság a városi hulladékudvarban helyezheti el szabályosan a zöldhulladékot (lomb, ág, fa, fű). Évente tízszer, alkalmanként maximum egy köbméter vihető ki, kivéve a fenyőfélét és a dió ágait, levelét. Az önkormányzat ugyanakkor szükségét látja, hogy megteremtse a feltételeit a darálással hasznosítható zöldhulladék külön frakcióban gyűjtésének.

Tárgyaltak ez ügyben a Zalaispa Zrt.-vel, amely fogadná a depónián a zöldhulladékot, a ledarálását és elszállítását pedig egy vállalkozóra bíznák. A biohulladék-gyűjtés kiterjesztése azért is fontos lenne, mert 2021. január 1-jétől az ország egész területén tilos a kerti avar és zöldhulladék égetése. A képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert, hogy folytassa le a további tárgyalásokat az ügyben.

A testület elfogadta a Fecskeház program újragondolva című projekt keretében elkészített helyi gazdaságfejlesztési cselekvési tervet, és a víziközmű-fejlesztési tervet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában