Két tér megújul

2020.08.13. 11:13

A lakosság komfortérzetét javítják az új parkolók Nagykanizsán

Jó ütemben halad a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz előtti tér parkolójának átalakítása, felújítása, melynek végeztével a kivitelező nagy erőkkel hozzákezd a munkálatokhoz az Alsótemplom előtti parkolóban is.

Horváth-Balogh Attila

Ez is elhangzott tegnap azon a bejáráson, melynek alkalmával Balogh László polgármester Mező Gáborral, a kivitelezést végző Mermaid Kft. ügyvezető-tulajdonosával és más szakemberekkel megtekintette a zajló munkafolyamatokat.

Balogh László és Mező Gábor a bejáráson, az egyetemi kampusz előtti téren Fotó: Szakony

- Szabadságról visszatérvén, úgy gondoltam, fontos tájékozódnom a két helyszínt érintő beruházásról, amely a „Zöld Város – Zöld Nagykanizsa” címet viselő, a területi operatív program által közel 217 millió forinttal támogatott projekt keretében valósul meg és minden bizonnyal a város lakosságának nagy részét érdekli, hogy áll – bocsátotta előre a helyszínen a polgármester. – Az érintett terek megújulása fél éves folyamat, s reményeink szerint az egyetemi kampusz előtti területet szeptember végén, az Alsótemplom előtti teret pedig november végén adhatjuk át a forgalomnak. Tízezer négyzetméternyi felület újul meg összesen, 97, illetve 65 jármű parkolására válnak alkalmassá az említett területek, amit itt, a belvárosban egyértelműen parkolószám-növekedést jelent. A fejlesztés során megújul a növényzet és a közvilágítás, továbbá új köztéri bútorok is kikerülnek. Mindehhez a városlakók türelmét és megértését kérem.

Mező Gábor az elhangzottakhoz azt tette hozzá: jelenleg az úgynevezett alépítményi munkák, a vízelvezetők, vezetékek elhelyezése folyik, szegélyezés zajlik, majd az aszfaltozásra, térkövezésre kerül sor. Jelenleg úgy tűnik, az ütemtervet tartani tudják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában