program

2020.07.30. 07:00

Közönségnap a zalaegerszegi tesztpályán

Folytatva az elmúlt évi sikeres programot idén is lesz nyílt nap az autóipari tesztpályán. Erről tartott szerdán reggel tájékoztatót a helyszínen Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos Lubics Szilvia hosszútávfutó, ultramaratonista, valamint Foki Veronika színművésznő társaságában.

Arany Gábor

A tájékoztató résztvevői nyeregbe pattantak: Vigh László (balról), Lubics Szilvia, Foki Veronika, Dén Dániel Fotó: Arany Gábor

– Az idei közönségnapot augusztus 30-án, vasárnap délelőtt 9 órától tartjuk. Szeretnénk megmutatni az összes már elkészült pályaelemet, és elmagyarázni, mi épült itt – mondta Vigh László.

– A tesztpálya 65 százalékos készültséget ért el, és már fogadja a járműipari cégeket a különböző próbákra. Elkészült a fogadó és a technikai épület, a kezelhetőségi pálya, a dinamikai és a fékfelület, emellett előrehaladott állapotban van az autópálya-szakasz és a 20 hektáros smartcity építése – emelt ki néhány elemet. – A bemutatót összekötjük a sporttal, ezért kerékpáron járjuk végig a területet, akárcsak tavaly, amikor 2,5 éves volt a legfiatalabb és 85 esztendős a legidősebb látogatónk – tette hozzá.

A tájékoztató résztvevői nyeregbe pattantak: Vigh László (balról), Lubics Szilvia, Foki Veronika, Dén
Dániel Fotó: Arany Gábor

A leendő érdeklődők egyikeként Lubics Szilva elárulta, hogy többször megfordult a fejében, milyen jó lenne kipróbálni a pályát, erre hamarosan lehetőség nyílik, ami családok számára is izgalmas program lesz.

Foki Veronika a gyermekkorában épített legóvároshoz hasonlította az autóipari tesztpályát. Mint mondta, bár elkerült Zalaegerszegről, de jó érzés látni a város fejlődését, és mindenki számára ajánlható, hogy közelről ismerje meg ezt a különleges létesítményt.

A program technikai részleteiről szóval a rendezők részéről Dén Dániel a regisztráció fontosságára hívta fel a figyelmet. Az érdeklődők számára frissítőről, egészségügyi szolgálatról is gondoskodnak, ezért fontos a létszám, márpedig tavaly másfélszer annyian voltak kíváncsiak a tesztpályára, mint ahányan előzetesen bejelentkeztek. Hozzátette, a 2–2,5 órás bejárás 15 kilométert jelent, ezért felkészült kerékpárosoknak ajánlható, és ez különösen a gyermekekre vonatkozik. Jelentkezni a II. Gurul a térség – kerékpáros bejárás a járműipari tesztpályán című Facebook-oldalon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában