Vigyáznak a biztonságra

2020.07.03. 09:00

Kortárs segítő fiatalok járőröznek a karosi strandon

Harminchat diák teljesít szolgálatot a Zalakarosi Fürdőn. A kortárs segítő fiatalok a fürdővendégek zavartalan pihenésére vigyáznak.

Szabó Zsófia

Plöchl Barnabás, Gazdag Márton, Böröczki Luca, Mód Zalán kortárs segítőkként dolgoznak a nyár folyamán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

A diákok a közelmúltban tartott, kistolmácsi táborban sajátították el a szükséges tudnivalókat. Nem csak „járőröznek” majd a karosi strandon, a bejáratnál lévő bűnmegelőzési irodában is várják, segítik a vendégeket. Az iroda tegnapi megnyitóján Tóth László rendőr őrnagy, jelezte: tízéves hagyomány, hogy a nyári szezonban kortárs segítő ifjak teljesítenek szolgálatot.

Plöchl Barnabás, Gazdag Márton, Böröczki Luca, Mód Zalán kortárs segítőkként dolgoznak a nyár folyamán Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Tóth László rendőr őrnagy kiemelte: pótolhatatlan az a munka, amit a harminchat fiatal és három rendőr kolléga végez augusztus 20-ig mindennap a fürdőn.

- Nekünk, rendőröknek, nagy segítséget jelent, hogy nem kell külön erőket mozgósítanunk a vendégek értékeinek megóvásához. A fiatalok tudják azt a jelenlétet biztosítani, amely tudatosítja, hogy ne jusson eszébe senkinek törvénytelen dolgot elkövetni a fürdőn – fogalmazott Tóth László rendőr őrnagy.

Az eseményen Podlovics Péter, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta: a kortárs segítők érdeme is, hogy a bűncselekmények száma „nullához közelít” Zalakaroson. – A már említettek mellett nekünk az egészségügyi biztonság megóvására is törekednünk kell. Mindent megteszünk azért, hogy a vendégeink elégedettek legyenek – mondta Podlovics Péter.

A kortárs segítő diákok közül többen is vannak, akik már nem először vesznek részt a zalakarosi bűnmegelőzési iroda munkájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában