a nagy esőzés után

2020.07.26. 07:49

Hogyan közlekedhetünk most? A vasárnap reggeli helyzet a zalai utakon (frissítve)

Az esőzések egyes településeken apokaliptikus állapotokat idéztek elő szombaton. Összeszedtük, hogy mi változott a közlekedésben vasárnap reggelre megyénkben.

zaol.hu

76-os ut

10:17

A Zalakomár-Nagykanizsa összekötő úton, Kisrécse térségében, a 10-es és a 11-es km szelvények közötti vízátfolyást már nem jelzi az Útinform.

A Voláninform rendkívüli hírei:

Miháld és Nemesdéd közötti a 6817-es összekötő utat a 4-es és a 7-es km között lezárták. A 6420 " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Nagykanizsa-Miháld-Zalakaros vonal járatai terelve közlekednek és nem érintik Pat, Vadászház; Pat, iskola; Pat, aut. ford. megállóhelyeket.

A Somogyzsitfa-Szőkedencs összekötő utat Somogyzsitfa és Csákány között, az 1-es km-nél lezárták, ezért a 6186 " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Marcali-Nemesvid-Zalakaros járatok Somogyzsitfa, Támosmajor megállóhelyig közlekednek.

A Somogyzsitfa-Szőkedencs összekötő utat, Somogyzsitfa és Csákány között, az 1-es km-nél lezárták, ezért a 6188 " target="_blank">Marcali-Somogysámson-Szőkedencs-Zalakaros valamint az 5974 Kaposvár-Böhönye-Keszthely járatok Somogyzsitfa, csákányi elág. megállóhelyig közlekednek.

7:49

Az utak járhatósága

Zala megyében:

- A Miháld és Nemesdéd közötti összekötőúton, Pat település közelében, a 4-es és a 7-es km közötti hidat a hirtelen lezúduló víztömeg elmosta. Pat település nem közelíthető meg. Miháld települést egyelőre csak Sand település felől lehet elérni!

- A Galambok és Bagola közötti összekötőúton, Zalaszentjakab közelében a 3-as km-nél a Malomárok hídját elmosta a víz, ezért onnan Miháld település nem közelíthető meg.

- A Marcali és Galambok összekötő utat, a 31-es és a 32-es km között lezárták. Galambok települést Zalakomár irányából nem lehet megközelíteni.

- A Zalakomár-Nagykanizsa összekötő úton, Kisrécse térségében, a 10-es és a 11-es km szelvények között, vízátfolyás miatt lezárták az összekötő utat. Kerülni a párhuzamos 7-es főúton át lehetséges – tájékoztat az Útinform.

Vonatközlekedés

Nagykanizsa és Bajcsa között a pálya egy 300 méteres szakaszon nem járható, mert a vasúttal párhuzamosan folyó Principális-csatorna és a Bakónaki-patak kiöntött. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az árhullám tetőzése a vasárnap délutáni, kora esti órákban várható, a vasúti pálya állapotának felmérését az ár levonulását követően kezdhetik meg a szakemberek.

Vasárnap reggeltől szünetel a forgalom a Nagykanizsa-Bajcsa szakaszon. Nagykanizsa és Murakeresztúr között pótlóbuszra kell átszállni.

Az átszállás először a Kaposvár felől érkező 18250-es személyvonat utasait érinti.

A zalai és somogyi vonalakon a szombati viharkárok felszámolása után még két szakaszon vannak korlátozások: Beleg és Somogyszob, valamint Zalakomár és Nagykanizsa között járnak pótlóbuszok – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írja a Mávinform.

Változások a buszjáratoknál

Kisrécse és Nagybakónak települések tegnap még el voltak zárva, vasárnap azonban már újra megközelíthetőek, így a buszjáratok ismét menetrend szerint közlekednek – tette közzé " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a Voláninform.

Összefoglaló a tegnapi napról

A szombati nap zalai vihar híreit itt foglaltuk össze!

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában