Saját erőből fejlesztenek

2020.07.23. 10:00

Hamarosan parkolót is kialakítanak a kerecsenyi temető közelében

A dél-zalai településen nem csak a mezőgazdaság terén történnek fejlesztések. A közelmúltban közvilágítás épült a temetőnél, ahol hamarosan más fejlesztésre is sor kerül.

Szabó Zsófia

Réti Alfréd polgármester a leendő parkoló területét mutatja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Írásainkban rendszeresen beszámolunk a községben történő korszerűsítésekről. A kis lélekszámú településen nyáron sem állt meg az élet: a napokban fejeződött be a köztemetőhöz vezető útszakasz világítási rendszerének kiépítése. Réti Alfréd polgármester elmondta: nagy szükség volt arra, hogy közvilágítás legyen a Kassai utcát a sírkerttel összekötő, külterületi szakaszon.

Réti Alfréd polgármester a leendő parkoló területét mutatja
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

– Jelentős gyalogos- és járműforgalom van az említett területen. Azonban a közlekedés nehézkes volt gyalogosan vagy kerékpárral az idős emberek számára, különösen az esti vagy reggeli órákban. Mezőgazdasági járművek is használják az utat. Ezek miatt régi tervünk volt, hogy közvilágítást építtetünk az adott szakaszra. A Kassai utca végéig eddig is volt közvilágítás, ám onnét a temetőig vezető jó pár méteren nem. Sokáig anyagi akadálya volt a megvalósításnak. Ugyanis saját erőből sokba, több mint másfél millió forintba került volna vállalkozó közreműködésével a kivitelezés. Ezért felkerestük az energiaszolgáltató E.ON Zrt.-t, amely felajánlotta a segítségét. Mégpedig abban, hogy a közvilágítási szálakat díjmentesen kiépítik a szóban forgó szakaszon – jelezte Réti Alfréd.

Kerecseny első embere hangsúlyozta azt is: nagy segítséget nyújtott a szolgáltató abban is, hogy kedvezményes áron bocsátotta a falu rendelkezésére a szükséges lámpatesteket. Jó állapotú, felújított lámpákról van szó. A polgármester szerint így költséghatékonyabb lett a beruházás, ugyanis ha újonnan kellett volna mindent megvásárolniuk, úgy ismét anyagi nehézségekbe ütköztek volna.

– A négy lámpatestre mindezek révén 250 ezer forintot fordítottunk. A fejlesztést a tudatos gazdálkodásunk, egyúttal az állami normatíva révén tudtuk finanszírozni. Ezáltal még nem kerül pont a temető korszerűsítésére – emelte ki a polgármester. Ahogy azt is: hamarosan gépjárműparkoló épül a temető tőszomszédságában lévő, jelenleg még füves te­rületen.

– A tervek szerint hamarosan nekilátunk ennek a munkának is – folytatta Réti Alfréd. – A terület tereprendezése, egyúttal a nagy méretű tuskók eltávolíttatása megtörtént. A közelben lévő területen termelt hagymát is kiszedtük a földből, így elkezdődhet a kivitelezés.

Zúzottkővel fedjük majd be a területet. Nagyjából százméternyi területen lehet majd parkolni a temető közelében, amint elkészül a

parkoló – összegezte Kerecseny vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában