Köszöntés

2020.07.08. 09:00

Göndör István és Fehér Imre kivívták a közösség szeretetét és tiszteletét

Göndör István korábbi országgyűlési képviselőt és Fehér Imre nyugalmazott igazgatót köszöntötte tegnap a helyi városvédő egyesület.

Szabó Zsófia

Cserti Tibor elnök, (balról), az ünnepeltek, Fehér Imre, Göndör István és Papp Ferenc alelnök

Fotó: Szakony Attila

A Kós Károly- és Podmaniczky-díjjal kitüntetett kanizsai városvédő szervezetnél hagyomány, hogy hangulatos rendezvényen köszöntik azokat az embereket, akik évfordulójukat ünneplik. Minap egy egykori politikus és egy, a kulturális és idősügyi szférában elismert szakember születésnapját tartotta az egyesület. Papp Ferenc alelnök elmondta: habár az ünnepeltek eltérő életpályát jártak be, közös bennük a város szeretete s az, hogy sokat tettek Kanizsáért. A 75 esztendős, több kitüntetéssel elismert Fehér Imre életpályája kapcsán elhangzott: a többdiplomás szakember a DKG-ban dolgozott egykor szakoktatóként, majd 1981-től az Erkel művelődési ház igazgatója lett. Értékes rendezvények fűződnek a nevéhez, továbbá vezetése idején aktív volt a közösségi élet az intézményben. Nyugdíjba vonulása után, többek közt, az Olajipari Nyugdíjasklub vezetője lett, valamint 2015-ig a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke volt.

Cserti Tibor elnök, (balról), az ünnepeltek, Fehér Imre, Göndör István és Papp Ferenc alelnök

Göndör István egykori szocialista politikus, szintén több díjjal elismert szakember a 70. születésnapját ünnepelte tavasszal. Életpályájáról elhangzott: a közgazdász végzettségű szakember egyebek mellett a KÖGÁZ életében végzett kimagasló munkát pályája során. Közéleti szerepvállalásai is példaértékűek voltak: alapítója és aktív tagja volt a kanizsai és a zalai reformköri mozgalomnak. 1994–2014 között az MSZP országgyűlési képviselője is volt. Mint Papp Ferenc kiemelte: Göndör István sokat tett Kanizsáért. Jelentős fejlesztésekben volt szerepe. Életével, tevékenységével hozzájárult a város és környéke gazdasági, kulturális fejlődéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában