megszaporodtak a lakossági panaszok

2020.07.22. 07:00

Az állattartás szabályairól egyeztettek Zalaszentgróton

Állattartókkal folytatott megbeszélést az önkormányzat vezetősége hétfőn a városházán.

Szabó Judit

A fórum összehívását az indokolta, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a lakossági panaszok az állattartással kapcsolatban. A városban van rá példa, hogy lakóövezetben tartanak haszonállatokat, többek között sertéseket, nem üzemi méretben, ugyanakkor a szaghatás így is zavarja a közelben élőket.

Baracskai József polgármester elmondta: már kialakult gyakorlata van annak, hogy konfliktusok esetén megbeszélést kezdeményeznek az érintettekkel. A tárgyalások révén sikerült konszolidálni a helyzetet akkor is, amikor kifogások érkeztek kisboltokkal és trafikokkal szemben, amelyek helyet biztosítottak a náluk kapható szeszes ital elfogyasztására az üzlet előtt, mellékhelyiségről viszont már nem gondoskodtak.

Most az állattartókat kérték arra, hogy figyeljenek jobban a környezetükre, a szomszédaikra. Szakemberek javaslatokat is tettek, hogy miként tudják csökkenteni a szaghatást, milyen szerekkel vehetik elejét a trágya bűzének. A polgármester lapunknak elmondta: bíznak a párbeszéd erejében, abban, hogy a jó gyakorlatok bemutatásával, átadásával kezelhetők a problémák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában