befejeződött a bővítés

2020.07.08. 11:10

Átadták az inkubátorház csarnokát Zalaegerszegen – Frissítve

A megyeszékhely északi ipari parkjában az inkubátorház bővítésének harmadik ütemeként szerdán délelőtt 1622 négyzetméteres csarnoképületet adtak át. A beruházás 317 millió forint értékű, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, valamint a zalaegerszegi önkormányzat hárommillió forintos hozzájárulásával valósult meg. A csarnokban a Soulum Factory Kft. gyárt tölgyfából padlóburkolatokat, mégpedig döntő részében exportra, és a termékei eljutnak a világ szinte minden pontjára.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

A gazdaság fejlődése mindennek az alapja, ha vannak új munkahelyek, akkor az kihat a város életére is, fogalmazott beszédében Balaicz Zoltán polgármester. A koronavírus-járvány okozta gazdasági válságon összefogással gyorsan túllendülhetünk, és folytatható város fejlesztése, amelynek egyik jelképes állomása az inkubátorházban az új csarnok avatása, tette hozzá. Felidézte, hogy az inkubátorház első ütemét 2010-ben, a másodikat 2013-ban adták át, és a harmadikban valósult meg a most átadott 1622 négyzetméteres csarnok.

Fotó: Pezzetta Umberto
Fotó: Pezzetta Umberto

A beruházás szép példája annak, ahogy a város segíti a vállalkozásokat, hogy minél több ember jusson munkához. Ezt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos fogalmazta meg beszédében. Mint kiemelte, a vírus okozta válság ellenére nem kellett a hazai leállítani, így a GDP növekedése pozitív tartományban maradhat idén. Ehhez fontos az olyan környezet, mint amilyent a város kialakított és amivel segíti a vállalkozások letelepedését.

Az ország legdinamikusabban fejlődő megyei jogú városának nevezte Zalaegerszeget Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára. Mint fogalmazott, az ipari park bővülése azt is jelzi, hogy mind több hazai vállalkozás méreti meg magát sikeresen hazai és nemzetközi piacon. A koronavírus-járványra utalva kijelentette, számos kormányzati tervet húztak át és az elmúlt tíz év eredményeit sodorták veszélybe az elmúlt hónapok. Sokat tanulhattunk ebben a nehéz helyzetben, leginkább azt, hogy a bajban csak magunkra számíthatunk.

Puskás Csaba, az új csarnokban működő Soulum Factory Kft. cég vezetője érdeklődésünkre elárulta, a korábban TimberTech néven ismert vállalkozás a kezdetektől, 2011-től az inkubátorházban működik, 50 négyzetméteres műhelyben indultak, folyamatosan bővültek és az évek során az ötfős cégből fél száz dolgozót foglalkoztató, immár 3000 négyzetméteren működő vállalkozássá nőttek. Havonta 20 ezer négyzetméter padlóburkolatot állítanak elő, termékeik 80 százaléka jut a határon túlra, és szinte a világ minden pontján, még Új-Zélandon is megtalálhatóak. AGnd több hazai vállalkozás méreti meg magát sikeresen hazai és nemzetközi piacon. A koronavírus-járványra utalva kijelentette, számos tervet húztak át és az elmúlt tíz év eredményeit sodorták veszélybe az elmúlt hónapok. Sokat tanulhattunk ebben a nehéz helyzetbe, leginkább, hogy a bajban csak magunkra számíthatunk.

Puskás Csaba, az új csarnokban működő Soulum Factory Kft. cég vezetője érdeklődésünkre elárulta, a korábban TimberTech néven ismert vállalkozás a kezdetektől, 2011-től az inkubátorházban működik, 50 négyzetméteres műhelyben indultak, folyamatosan bővültek és az évek során az ötfős cégből fél száz dolgozót foglalkoztató, immár 3000 négyzetméteren működő vállalkozássá nőttek. Havonta 20 ezer négyzetméter padlóburkolatot állítanak elő, termékeik 80 százaléka jut a határon túlra, és szinte a világ minden pontján, még Új-Zélandon is megtalálhatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában