közös ünnep

2020.07.29. 10:00

Anna-napi búcsú és búcsúztató Tekenyén

A környező községek és Tekenye közös ünnepe az Anna-napi búcsú, amelyet a falu határában álló kápolnánál szoktak tartani, de a rossz idő miatt az idén a plébániatemplomban és a sportpályánál zajlott.

Szalay Csaba

Györkös Dezső emléklapot ad át Szécsi FerencnekFotó: Szalay Csaba

A tekenyei egyházközség által szervezett szertartáson a helyiekkel kiegészült türjei templomi kórus énekelt. Az azt követő szeretetvendégségen pedig részt vettek Batyk, Zalabér és Zalavég egyházközségi tagjai is. A misét Szécsi Ferenc – aki 2016 óta e települések plébánosa – mutatta be. Beszédében Szűz Mária szülei, Szent Joachim és Szent Anna példáján keresztül a házasságról, a mai emberek családhoz, gyerekekhez fűződő kapcsolatáról, felelősségéről szólt.

Györkös Dezső emléklapot ad át Szécsi FerencnekFotó: Szalay Csaba

A négy település lakói (hívők és nem hívők) körében nagyon kedvelt és tisztelt plébánost július végével felmentették a nyilvános papi szolgálat alól. A szertartás végén került sor Szécsi Ferenc búcsúztatására. A tekenyei hívek nevében Lábodi Attiláné, az egyházközség elnöke búcsúzott, a helyi karitász csoport létrehozásához nyújtott segítséget Farkas Gyuláné köszönte meg. Györkös Dezső a négy egyházközség nevében méltatta Szécsi Ferenc közösségteremtő munkáját, nyílt őszinteségét, bátor kiállását, és a négy templom fényképével díszített emléklapot adott át „kimagasló, becsületes, példaértékű lelkészi, papi szolgálatáért”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában