Élményeket adnak a gyerekeknek

2020.07.14. 16:00

A nagykanizsai család- és gyermekjóléti központ a nyári időszakra kínál programokat

Élménypark-látogatás és kézműves foglalkozások. A család- és gyermekjóléti központ a bezártság után az idén nyáron is igyekszik felhőtlen programokkal színesíteni a gyermekek nyári szünidejét.

Benedek Bálint

A központ Zrínyi utcai udvarán több gyermeknek tartottak kézműves foglalkozásokat

Fotó: Szakony Attila

A programok sorát a zalaszabari Zobori élménypark látogatása nyitotta. Mint azt a család- és gyerekjóléti központ igazgatója, dr. Kaszás dr. Kocijančič Gizella lapunknak elmondta: az intézményükhöz kötődő fiatalok mellett a szívbetegek egyesülete, valamint az iskolák is ajánlottak olyan diákokat, akik a családi hátterük alapján részesülhettek a kalandokban.

– Négy nap alatt 80 gyermek utaztatása mellett napi háromszori étkezést biztosítottunk – fogalmazott az igazgató. – Ezenkívül öt felkészült kolléga ügyelt a fiatalok biztonságára. A csoport tagjai a beszámolók szerint kitűnően érezték magukat, számos kalandban volt részük, és élményekkel gazdagodtak.

A központ Zrínyi utcai udvarán több gyermeknek tartottak kézműves foglalkozásokat
Fotó: Szakony Attila

A központ – saját alapítványa támogatásával – nemrégiben kézműves foglalkozásra várta az Eötvös téri játszótérre kilátogató családokat. Különféle rajzok, festmények és gyurmafigurák készültek. Tegnaptól pedig a család- és gyermekjóléti központ Zrínyi utcai udvarán kézműves kuckóval várják a Csellengők Közösségi Házának tagjait, valamint minden érdeklődőt. Az alkalmak egy bizonyos tematika köré épülnek, először a tenger s annak az élővilága, illetve az ahhoz kapcsolódó búvárfelszerelések kerültek terítékre. A gyerekek ragaszthattak, festhettek, sőt a búvárruhát is magukra ölthették. Így tett Kozári Benett András is, aki szerint az ólommal nehezített felszereléshez még sokat kell erősödnie.

Dr. Kaszás dr. Kocijančič Gizella a nyár további terveiről szólva elmondta: a csellengők közössége részvételével szabadtéri pikniket is tartanának még a nyár folyamán. Ezenkívül a dolgozók részvételével augusztus 31-én családi napot szerveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában