Egy lépéssel közelebb…

2020.07.10. 07:00

Lezárult a Rédics-Zalaegerszeg vasútvonal felújításának tervezésére kiírt közbeszerzési pályázat

Eredményesen zárult a Rédics–Zalaegerszeg vasútvonal felújításának tervezésére kiírt uniós közbeszerzési pályázat. A tervdokumentációt egy budapesti vállalkozás, a Ring Mérnöki Iroda Kft. készítheti el.

Gyuricza Ferenc

Fotó: pixabay.com

Minderről a tendert meghirdető Nemzeti Infrastruktúra Feljesztő Zrt. adott közre tájékoztatót az uniós közbeszerzési közlönyben. A tájékoztatóban többek közt az is szerepel, hogy az ajánlatkérésre beérkezett ajánlatok száma három volt, a nyertes pályázó pedig nettó 975 millió forintért vállalja a megbízatást.

Mint arról lapunkban januárban már beszámoltunk, a Zalaegerszeg és Rédics közötti, egybefüggő, egyvágányú, országos közforgalmú, nem villamosított vasútvonal felújítására azért van szükség, mert a mintegy 48,7 kilométer hosszú szakasz a műszaki állapota miatt lassújellel terhelt, ezért csak alacsony sebességgel közlekedhetnek rajta szerelvények. A tervezett projekt a jelenleg B.2 kategóriájú, dízelvontatású nyíltvonali vasúti pálya mellett hat állomás, valamint nyolc megállóhely felújítását is magába foglalja. A nyertes pályázónak az elmúlt év végén közzétett közbeszerzési eljárás alapján az eredményhirdetést követően 710 nap áll rendelkezésére a teljes engedélyezési és tenderterv elkészítésére.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában