Megújult a Rigó utca

2020.06.30. 14:00

Zala megye nem áll rosszul az útfelújítások terén

A teskándi Rigó utca lakóinak egyik fontos vágya teljesült. Utcájukban komfortosabbá vált a közlekedés, miután a tavasz végén befejeződött az utca útburkolatának a felújítása.

Hajdu Péter

Rollerezve szakította át a szalagot Bencze Ilona, Sipos László és Vigh László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A utcát az összegyűlt lakók körében tartott rövid ismertető után rendhagyó módon, rollereken haladva adta át Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Sipos László polgármester és Bencze Ildikó jegyző.

Rollerezve szakította át a szalagot Bencze Ilona, Sipos László és Vigh László
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Teljes állami támogatásból, közel 18 millió forintból valósult meg a beruházás, az összeget a Magyar falu program keretében a belterületi utak felújítására kaptunk. Természetesen vannak még felújításra szoruló útjaink, de egyelőre ez volt a legfontosabb, a Rigó utca burkolata volt a legrosszabb állapotban. Több mint 300 méter hosszúságú az utca, ami most aszfaltburkolatot kapott, és a lakók igényeinek megfelelően a telkekre vezető beállókat is hozzáigazították az új burkolathoz. Jövőre még megmarad ez a pályázati lehetőség, aminek a segítségével a többi rekonstrukcióra szoruló utunkon is szeretnénk folytatni a felújításokat – tájékoztatott Sipos László.

Vigh László a Magyar falu program jelentőségéről szólt. Mint mondta, 190 milliárd forint állt rendelkezésére az 5 ezernél kevesebb lélekszámú településeknek.

– Nagyon fontos, hogy a települések elöregedő úthálózatát folyamatosan felújítsuk. Zala megye egyébként nem áll rosszul az útfejlesztésekben, 170 milliárd forintért építünk kétszer két sávos okosutat Zalaegerszeg és az M7-es autópálya között, elkerülő utat építettünk Zalalövőnél 14 milliárd forintért, és Zalaegerszeg nemrég kapott 13 milliárd forintot belterületi utakra a Modern városok program keretében. Az elmúlt száz évben nem költöttünk ennyit utakra – mondta többek között Vigh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában