FŐKAPITÁNYI ELISMERÉS

2020.06.25. 14:57

Védett madarak megmentéséért ismerték el Szekeres Zoltán és Lelkes András munkáját

Rendőr és természetvédelmi őr közös munkáját jutalmazták Zala megyében.

police.hu

Fotó: police.hu

Nemrég Söjtörön, egy homokbánya területén egy helyi méhész fokozottan védett gyurgyalag madarak költőüregét akácfadarabokkal eltorlaszolta, így a madarak onnan sem kijutni, sem pedig oda bejutni nem tudtak.

Fotó: police.hu

Szekeres Zoltán rendőr zászlós helyi körzeti megbízott, és Lelkes András, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őre közösen kezdték el számba venni azokat a lehetőségeket, hogy az akkor még ismeretlen elkövetőnek mi lehetett a célja a fészkek elzárásával. A közös munka meghozta az eredményt, mert egy nappal később már egy helyi méhész udvarán kopogtattak a rendőrök, és az elkövetéshez használt fadarabok maradványait is megtalálták.

Dr. Sipos Gyula r. vezérőrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2020. június 25-én, a közös és eredményes munkájukért elismerésben és jutalomban részesítette a védett madarak megmentőit – írja a police.hu.

ELŐZMÉNY:

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/termeszetkarosito-sojtori-mehesz-ellen-indult-eljaras-4252956/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában