Váratlan döntés

2024.05.25. 09:16

Xavit menesztette az FC Barcelona

Az FC Barcelona vezetősége némileg meglepő módon menesztette Xavit, a labdarúgócsapat vezetőedzőjét – írja az MTI.

MW

Xavi Hernandez, a Barcelona vezetőedzője a csapat hamburgi sajtótájékoztatóján 2023. november 6-án, a Sahtar Donyeck ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében játszott mérkőzés előtti napon. MTI/EPA/Filip Singer

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Filip Singer

A katalán klub döntése azért váratlan, mert

csupán néhány hete erősítették meg pozíciójában az együttes korábbi legendás játékosát.

Xavi január végén, a Villarrealtól elszenvedett hazai vereséget követően jelentette be, hogy az idény végén távozik posztjáról, április végén azonban a klub a spanyol hírügynökségnek jelezte, hogy a 44 éves tréner mégis kitölti a jövő nyárig szóló szerződését.

A szakember menesztése ugyan váratlan, ám a spanyol lapok már azt is tudni vélik, hogy a címvédőként a bajnokságban már biztosan második Barca hétfőn bejelenti az új vezetőedzőt, a német Hansi Flicket.

A spanyol válogatottal játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi 2021 novembere óta irányítja a katalán csapatot. Xavi játékosként 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt középpályás irányítóként. A Barcával 25 trófeát nyert, közte négy BL-t, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!