A rekonstrukció jövő tavasszal ér véget

2020.06.18. 15:00

Szombattól látogatható a szigligeti vár

Szombattól ismét látogatható a szigligeti vár, de a rekonstrukció még folytatódik.

MTI

Balassa Balázs polgármester elmondta, hogy a felújítások miatt, szeptemberben zárta be kapuit az egyébként egész évben látogatható, az utóbbi időben évi 140-150 ezer látogatót vonzó szigligeti vár. A turisztikai látványosság részleges rekonstrukciójára, és benne új fedett terek kialakítására 470 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert egy balatoni konzorcium, amelynek tagja a helyi település is. Az eredetileg százszázalékos uniós támogatást élvező várfejlesztési terveket az időközben megemelkedő árak miatt ki kellett egészítenie a településnek 60 millió forint önerővel. A részleges rekonstrukció a járványügyi helyzet miatt nem készülhetett el júniusra, de meg tudják oldani, hogy a vár megnyitása mellett tovább folyjon a munka egyes részeken. A módosított határidő szerint jövő év április elsejéig kell befejezni a rekonstrukciót.

A Várfesztivál és a várkapunyitó ünnepség idén elmaradt, de a további rendezvényeket, hagyományőrző napokat, koncerteket szeretnék megtartani.

A belépők ára 25 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest, így idén ezer forint lesz egy felnőtt belépő a szigligeti várba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában