A fogászati ellátás zavartalan lesz a beruházás idején

2020.06.06. 12:00

Rendelőket újítanak fel Nagykanizsán

Az „Egészségügyi alapellátás fejlesztése Nagykanizsán” elnevezésű projekt keretében megújulnak a Szent Imre utca 1. szám alatt működő fogászati rendelők. A munkaterületet tegnap adták át a kivitelező képviselőinek, akik két szakaszban, kilenc hónap alatt végzik majd el a munkát.

Benedek Bálint

Stimeczné dr. György Bernadette, Cseresnyés Péter, Zsiborás László, a kivitelező Premier Ablakvilág ügyvezetője és Balogh László a munkaterület pénteki átadásán Fotó: Szakony AttilaStimeczné dr. György Bernadette, Cseresnyés Péter, Zsiborás László, a kivitelező Premier Ablakvilág ügyvezetője és Balogh László a munkaterület pénteki átadásán Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében folytatja a beruházásokat, és ezúttal a fogászati rendelők kerülnek sorra, melyek modernizálására kicsivel több, mint 100 millió forintot költenek el.

Balogh László polgármester a tegnapi összejövetelen kiemelte: a rendelőknek otthont adó társasház érintett, földszinti része teljes egészében megújul. A kivitelezés során többek között kicserélik a nyílászárókat, megtörténik a fűtés korszerűsítése, és ezzel együtt a villamoshálózat rekonstrukcióját is elvégzik. Sőt, még az eszközök és berendezések cseréjére is sor kerül, mely után korszerű rendelő várja a betegeket.

Cseresnyés Péter államtitkár emlékeztetőül hozzátette: a kormányzat fontosnak tartja, hogy a települések maguk dönthessenek arról, milyen feladatok várnak megoldásra. Az uniós források elosztásának koordinálására jött létre a TOP, melynek részeként Nagykanizsa is kapott egy keretösszeget, amit különféle jó ügyekre használhatnak fel. Ennek keretében az egészségügyi alapellátás területén számos további előrelépésre lehet a jövőben számítani.

Stimeczné György Bernadette, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény igazgatója elmondta: mivel a kivitelezés két ütemben zajlik, a fogászati alapellátás zavartalan marad, ám némi átszervezésre így is szükség volt. Ennek értelmében az 1. és 3. körzet, valamint a fogszabályozás június 1-től a Kossuth tér 5. szám alatti (a tűzoltósággal szemben) rendelőben üzemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában