Koronavírus Zalában

2020.06.08. 09:00

Nem nyitnak még ki a pincék Förhéncen

A koronavírus-járvány miatt elmaradt a Förhéncre tervezett népszerű Nyitott pincék elnevezésű, a helyi borokat népszerűsítő rendezvény. A szervező Förhéncért Egyesület viszont az év során még megtartaná az eseményt.

Benedek Bálint

Tavalyi csendélet Förhéncen. A koronavírus-járvány miatt elmaradt az idei rendezvény

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

A dél-zalai város határában található Förhénc-hegyre tervezett rendezvény elhalasztásának részleteiről Skanecz Sándor, az egyesület elnöke beszélt. Mint elmondta: bár kültéri elfoglaltságról van szó, az előző években bebizonyosodott, hogy olykor több százan érkeznek egyszerre a hegyre. Ezért a mostani helyzetet megvizsgálva a látogatók egészségének és biztonságának védelmében elnapolták az összejövetelt.

Tavalyi csendélet Förhéncen. A koronavírus-járvány miatt elmaradt az idei rendezvény
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

– Amit nagyon sajnálunk, hiszen az évek során ügyesen beillesztettük a kanizsai rendezvények közé a Nyitott pincék sorozatot – mondta az elnök. – Az előző évben például a nagyobb pincészetek mellett a kisebb birtokok tulajdonosai is megmutatták a nedűiket.

A járványhelyzet kicsit visszavetette ugyan a borosgazdák kedvét, de mi arra ösztönözzük őket, hogy a következő alkalommal is merészkedjenek ki a pincékből, hiszen a látogatók kedvelik az itt készített borokat. Folyamatosan figyeljük a híreket, s bizakodunk, hogy az idén talán még megtarthatjuk a rendezvényt.

Skanecz Sándor bízik benne, hogy az idei termés a hektikus időjárás ellenére is kiváló lesz. Ehhez persze elengedhetetlen a gazdák odafigyelése és gondoskodása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában