A belváros rekonstrukciója helyi embereknek ad munkát

2020.06.20. 11:30

Megszépül a Deák tér Nagykanizsán

A városban több helyütt zajlanak nagyszabású felújítási munkák. A Zöld város-Zöld Nagykanizsa projekt részeként a Deák tér is megújul.

Szabó Zsófia

A beruházás helyszínén egyeztet Cseresnyés Péter, Balogh László, Bizzer András alpolgármester, Farkas Lóránt projektvezető és Szabadics Attila

Fotó: Szakony Attila

A kivitelezés helyszínén tegnap tartott bejáráson Balogh László polgármester elmondta: a pandémia idején sem álltak meg a fejlesztések.

– A napokban a Deák téren is megkezdődtek a felújítási munkák – közölte Balogh László. – Első körben a földmunkák zajlanak le, majd a következő hetekben fokozatosan megújul a közvilágítás, a belső ösvények új burkolatot kapnak, és új zöldfelületek is születnek fákkal és cserjékkel gazdagítva a teret. A Deák téri felújítás költségvetése – a teljes projekten belül – mintegy 83,6 millió forint. Várhatóan egy hónapon belül megvalósul a felújítás. Az átépítés folyamata nem érinti a Deák téri parkolókat, nem kerül sor a parkolók lezárására sem.

A beruházás helyszínén egyeztet Cseresnyés Péter, Balogh László, Bizzer András alpolgármester, Farkas Lóránt projektvezető és Szabadics Attila
Fotó: Szakony Attila

Balogh László hozzátette: ezzel egy időben az Eötvös téren is haladnak a munkák, de a Szent József téren lévő, valamint a Pannon Egyetem kampusza előtt található parkolóban is dolgoznak az építők.

A bejáráson Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár kiemelte: amikor annak idején a belváros megújítását tervezni kezdték, több kritikát kaptak.

– A több milliárd forint befektetésével járó munkák egyben munkahelyteremtést és megtartást is jelentenek – fogalmazott a politikus. – Azok az emberek, akik dolgoznak a fejlesztéseken, nagyobbrészt helyiek. Továbbá a felújítási munkáknak köszönhetően a belváros újra benépesül és megélénkül.

A kivitelezést a Szabadics Zrt. végzi, melynek alelnöke, Szabadics Attila jelezte: felelősség, büszkeség, öröm mindannyiuk számára, hogy egy város arculatán több évre nyomot hagyhatnak.

– A Deák téren a földmunkákkal és a szegélyépítéssel egy hónapon belül végzünk – részletezte Szabadics Attila. – A munkák során több mint 4000 cserjét és rengeteg fát ültetünk, továbbá több ezer négyzetméter zöldfelület, gyepszőnyeg fog megújulni a közeljövőben.

Elhangzott: a kandeláberek egy részét kicserélik. A sétányok kavicsburkolatát modernizálják és új gyalogos átvezetést is kialakítanak. A helyi védelem alatt álló rózsakert és a Suszter Allé eredeti formájában megmarad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában