Szimbolikus kapcsolatot teremt a városrésszel a megújult híd

2020.06.27. 08:00

Megerősítették és szélesebb lett a Principális-híd

Pénteken tartották a kiskanizsai Principális-híd műszaki átadását.

Horváth-Balogh Attila

Füzesi Gábor, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. műszaki tanácsadója ismertette a beruházás részleteit Fotó: Szakony

Fotó: Szakony Attila

A helyszínen a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. műszaki tanácsadója, Füzesi Gábor elmondta, a beruházás során a kivitelező, a Szabadics Zrt. munkatársai teljes körű felújítást végeztek, mely során a hídszerkezetet megerősítették, a forgalmi rend szerinti jobb oldalon a hídszegély szélességét 70 centiméterrel megnövelték, és ennek következtében 40 centiméterrel növekedett a kerékpársáv szélessége is.

Füzesi Gábor, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. műszaki tanácsadója
ismertette a beruházás részleteit Fotó: Szakony

A műszaki átadón Bizzer András alpolgármester elmondta: a híd, mely Nagykanizsát és Kiskanizsa városrészt kapcsolja össze, szimbolikus jelentőséggel bír. Ezért sem hagyhatták, hogy az állapota annyira leromoljon, hogy az a közlekedésbiztonságot veszélyeztesse – ennek okán döntöttek a felújítás mellett. Ehhez, illetve a város út- és járdaszakaszainak felújításához a kormány 2 milliárd forint támogatást nyújtott, melyből 100 milliót költöttek a híd korszerűsítésére. Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő pedig arra mutatott rá, hogy számításai szerint 2010 óta Nagykanizsa körülbelül 10 milliárd forintot fordíthatott útjai, járdái felújítására, területek feltárására, a város szépítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában