Így tették emelkedettebbé az ünnepet

2020.06.02. 08:00

Két és fél hónap után újra istentiszteletet tartottak Kerkafalván

Két és fél hónap után, a pünkösdi hétvégén tartottak első alkalommal istentiszteleteket a Kerkamenti Református Társegyházközség területén. A gyülekezet lelkésze, Szakál Zoltán vasárnap és hétfőn négy helyszínen hirdetett igét.

Gyuricza Ferenc

Szakál Zoltán lelkész

Fotó: Gyuricza Ferenc

A pünkösdi istentiszteletek megtartását a református zsinat közelmúltban elfogadott határozata tette lehetővé, amely már egy héttel korábban engedélyt adott a nyitásra, ugyanakkor az egyházközségek elnökségének hatáskörébe helyezte, hogy mikor kívánnak élni azzal. A szórványgyülekezetnek számító Kerkamenti Református Társegyházközségben úgy döntöttek, hogy az egyik legnagyobb egyházi ünnepet teszik még emelkedettebbé az istentiszteletek megtartásával.

– Pünkösdkor a Szentlélek kiáradását ünnepeljük, ez egyben az egyház születésnapja is – mondta a kerkafalvai templomban vasárnap tartott istentisztelet előtt Szakál Zoltán. – A gyülekezeteinknél általában a pünkösdi istentiszteleteken kerül sor a konfirmációra, utóbbit azonban elővigyázatosságból még nem tartjuk meg, s a közös úrvacsoravételtől is eltekintünk. A konfirmációkat nyáron szeretnénk pótolni, s egy szép hagyományunk folytatásaként szeretetvendégség keretében köszöntjük majd azon gyülekezeti tagjainkat is, akik 25 vagy 50 éve konfirmáltak.

Szakál Zoltán lelkész
Fotó: Gyuricza Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában