enyhültek a szigorítások

2020.06.08. 14:00

Hosszú idő után indultak ismét közös túrázásra a Menő Manók

A Kerkafalva melletti egykor lakott helyre, a XX. század második felében elnéptelenedett Pusztaszentpéterre, az Oszkár tanya közelében elrejtett geocaching ládához vezetett a Menő Manók csoport koronavírus-járvány utáni első túrája.

Gyuricza Ferenc

A Menő Manók csoport tagjai a túra közben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A zalalövői ­természetjáró csoport március közepén volt kénytelen felfüggeszteni programjait, a tagok ­azóta is várták, hogy mikor indulhatnak újra közösen útnak. Mint azt Takácsné Nagy Ágnes, a csoport túravezetője elmondta, a járványügyi szigorítások enyhülését követően erre most adódott lehetőség, s úgy döntöttek, első alkalommal könnyedebb terepet, illetve rövidebb távot választanak. A szombat délutáni túrán 49 fő vett részt, zömében olyan természetjárók, akik rendszeresen együtt túráznak.

A Menő Manók csoport tagjai a túra közben
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Zalalövőről autóval mentünk át Csödére, a túra kiindulópontjára – mondta a csoportvezető. – Kellemes időjárási körülmények között összesen 6,59 kilométert tettünk meg az országos kéktúra útvonala mentén. Útközben találkoztunk vadnyulakkal, szedtünk szamócát, s még molyhos tinóru gombát is láttunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában