A szerenád és a szóbeli elmaradt

2020.06.12. 09:00

Átvették érettségi bizonyítványukat a hévízi Bibó egyik végzős osztályának diákjai

Rendhagyó tanév végén kapták kézhez érettségi bizonyítványukat a Bibó-gimnázium 12.b osztályos diákjai. Közülük hárman kitűnő eredménnyel zártak.

Péter B. Árpád

Másfél méterre… Az idén végzettek számára a járvány miatt is emlékezetes lesz a matúra

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A fiataloknak – végzős társaikhoz hasonlóan szerte az országban – kimaradt az életéből a ballagás, a szerenád, a matúrán pedig szóban nem, „csak” írásban kellett bizonyítaniuk felkészültségüket.

A diákok tegnap az iskola sportcsarnokában, másfél méterre helyet foglalva egymástól hallgatták igazgatójuk búcsúztató beszédét. Nagy Boldizsár arra hívta fel a figyelmüket: hamarosan távolabb kerülnek a szülői háztól, a napi gondokat a jövőben már nekik kell megoldaniuk, s így érezni fogják a felnőtté válás édes terhét.

Másfél méterre… Az idén végzettek számára a járvány miatt is emlékezetes lesz a matúra
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

- Elértétek középiskolás célotokat, leérettségiztetek – folytatta Nagy Boldizsár, a Bibó- gimnázium igazgatója -, és fontos, hogy mindig küzdjetek az álmaitokért, az első pofon után nem szabad feladni, erős akarattal kell továbbmenni, harcolni. Ne térítsen el benneteket egy tisztább ösvény, egy kevésbé göröngyös út.

A bizonyítványosztón az évfolyamelsőségért járó – idén megosztott – Bibó-emlékplaketteket és a vele járó pénzjutalmat a 12.b-sek közül Födelmesi Margit Gréta vette át.

Ezt követően az érettségi bizottság elnöke, Dénes Sándorné, a kanizsai Batthyány Lajos Gimnázium tanára arról számolt be, hogy az érettségi vizsga mindenkinek sikerült, hárman kitűnő eredménnyel zártak, két diáknak mindössze egy-egy négyes „csúszott be”, többen pedig tantárgyi dicsérettel abszolválták a matúrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában