Ötödik alkalommal

2020.06.08. 10:00

A gazdákra emlékeztek Bakon

Ötödik alkalommal tartották meg vasárnap a falutól jó négy kilométerre levő baki hegy bejáratánál, a Hegykapu melletti Margit ligetben az önkormányzat és a Kistermelők Baráti Egyesülete által szervezett megemlékezést az elhunyt hegyi gazdákra emlékezve.

Hajdu Péter

A kopjafánál a Széchenyi Hanna Kórus adott műsort, baloldalt Farkas Tamás polgármester

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ott állított kopjafa mellett a helyi Széchenyi Hanna Kórus tagjai énekeltek a hegyről és a faluból érkezőknek, majd Farkas Tamás polgármester mondott beszédet. A helytörténeti kutatást is végző településvezető elmondta egyebek között, hogy Bakon kétféle tevékenységnek is nagy múltja van. Az egyik a hitélet, a másik pedig a szőlőművelés. E kettő most már öt éve összekapcsolódik a Szentháromság-napi hegyi búcsú alkalmával.

A kopjafánál a Széchenyi Hanna Kórus adott műsort, baloldalt Farkas Tamás polgármester
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A résztvevők a kopjafánál koszorút helyeztek el és mécseseket gyújtottak a gazdák emlékére, majd a közelben levő, 1884-ben épült hegyi kápolnához mentek, ahol Kovács Tamás plébános misét tartott. A délután pedig alkalmat adott a borozgatásra, egymás pincéinek látogatá­sára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában