Szeretnének javítani az óvoda épületének energetikai mutatóin

2020.05.18. 10:00

Szépítik a temetőt Miháldon: a csapadékvíz-elvezetés terén is előrelépés történik

A dél-zalai településen az elmúlt időszakban több fejlesztést megvalósítottak. A temetőben az urnafal előtti térkövezés nemrég készült el, s felújítottak egy oda vezető hidat.

Benedek Bálint

A temetőben az urnafal előtti terület térköves lett, a közmunkások a tereprendezést végzik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A beruházásokról Gerő Sándor polgármester beszélt. Kiemelte: a temetői 28 fülkés gránit urnafalat két éve építették pályázati pénzből, most a környékét saját forrásból térkőburkolattal látták el. Jelenleg a talajmunkákat végzik, melynek köszönhetően nem lesz szükség lépcső kialakítására, vagyis lehetővé teszik az akadálymentes megközelítést. Terveik között szerepel, hogy a temetőben az őszi növénypótlások idején az urnafal környezetébe is telepítenek virágokat, valamint padokat helyeznek el.

A temetőben az urnafal előtti terület térköves lett, a közmunkások a tereprendezést végzik
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Két éve egy nagy esőzés után a temetői híd jelentősen megrongálódott, veszélyessé vált – folytatta a településvezető. – A helyreállítására 2,6 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültünk, s az elmúlt hetekben elvégeztük a munkákat. A csapadékvíz elvezetése mindig is problémát okozott Miháldon. Ahogy tavaly, idén is jelentős önerőt fordítunk ennek enyhítésére. A tervek között szerepel az Ady és a Béke utca egyes neuralgikus pontjain, valamint a Fő utca leginkább veszélyeztetett szakaszain a csapadékelvezetők kitisztítása. Egy vállalkozóval már szóban megállapodtunk a munkák elvégzéséről, a területbejárást követően remélhetőleg hamarosan ez is készen lesz.

Gerő Sándor további elképzeléseikről is tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta: tavaly a Magyar Falu program keretén belül az óvoda felújítására 15 millió forintot kaptak, melyet további 3 millió forint saját forrással egészítenek ki. Szeretnének az épület energetikai mutatóin javítani, ezért lecserélik a tetőt, illetve új háromrétegű nyílászárókat építenek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában