Közösségek Hete

2020.05.22. 15:00

Online hobbibemutató Hagyárosböröndön

A település az idén csatlakozott először az országosan meghirdetett Közösségek Hete kezdeményezéshez.

ZH

Van, aki apró, a kertben elhelyezhető dísztárgyakat készít

Fotó: ZH

Mint azt Varga Katalin polgármestertől megtudtuk: a veszélyhelyzetre való tekintettel az önkormányzat – a központi tematika figyelembevételével – olyan programot kínált, melyen a résztvevők virtuális formában tudtak jelen lenni.

A szervező többek között arra kérte a lakosságot, hogy 2020. május 11–17. között mutassa be hobbiját képekkel és rövid leírással. A bemutató célja az ötletadás, az inspirációnyújtás, a másik jobb megismerése, a hasonló gondolkodású emberek könnyebb egymásra találása volt.

Van, aki apró, a kertben elhelyezhető dísztárgyakat készít
Fotó: ZH

– A meghirdetett program nagy sikerrel zárult – mondta a polgármester. – Fény derült több szép gyűjteményre. A közzétett fotók segítségével bepillantást nyerhettünk a népi tányér, a pásztorbot, az elemlámpa és régi lámpások, a baba, a népi eszközök és használati tárgyak témájú gyűjteményekbe. Ezek a bemutatást követően könnyebben gyarapodhatnak, hiszen aki tud, biztosan hozzájárul majd valamilyen módon ezek gazdagításához.

Természetesen a gasztronómia is képviseltette magát, művészi kivitelezésű tortákkal és süteménykölteményekkel.

Bemutattak több kézműves alkotást is. Festmények, rajzok, kézműves szappanok, öntött méhviaszgyertya-figurák, agyagfigurák, kéz­zel készített egyedi fegyverek, horgolt díszek, fafaragások, hímzések, festett kövek, mandalák, nemezállatkák színesítették a hét folyamán az online bemutatótermet. Több, szokatlan technikával készült dísztárgy is megjelent a virtuális kiállításon, így a kő és fa felhasználásával készült képek, illetve a horgolótű, varrótű, csípőfogó, ragasztópisztoly segítségével fonalból, szövetből készült színes virágkompozíciók – derült ki a beszámolóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában