Aktívak maradtak

2020.05.27. 08:00

Nem tétlenkedtek az agarászok Mihályfán

A veszélyhelyzet az egyesületi életet is átalakította. A zalai kistelepülésen székelő Országos Agarász Egyesület (OAE) tagjainak aktivitása azonban nem szűnt meg, csupán más irányokat vett.

Varga Andor

A legfontosabb változás volt, hogy a Mihályfára március 21-re tervezett évadnyitó agarásznapot el kellett halasztani.

– A település önkormányzata és egyesületünk teljes készültségben várta a programot, amikor a kijárási korlátozást kihirdették – mondta el Keresztes János, az OAE elnöke. – A hagyományőrző vadásznapot az ősszel szeretnénk pótolni, reméljük, hogy a neves előadók és a gyakorlati bemutatók akkor is számot tarthatnak majd a közönség érdeklődésére. További tervezett bemutatók és agárfuttatások maradtak el tavasszal, ennek ellenére nem tétlenkedtünk. Tagjaink újabb ismeretterjesztő kiadványon dolgoztak: a sorban hatodikként jelent meg a Magyar agár és a genetika című brossúra.

Az Emmi, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával létrejött kiadvány 76 oldalon ismerteti a témához kapcsolódó alapfogalmakat és vizsgálati eredményeket, melyek 26 kennelből származó 77 kutya vizsgálatán alapulnak. És az OAE újabb könyvek megjelentetésén dolgozik:

– Olyan, mindeddig feldolgozatlan témákban gondolkozunk, mint egy agarászattal kapcsolatos szakácskönyv, valamint a híres agarász dinasztiák képviselőinek bemutatása – folytatta az elnök, hozzátéve: bár az idei adóbevallási időszak utolsó pillanatában, de az egyesület elnyerte a lehetőséget az SZJA 1 százalékok fogadására, ami reményeik szerint számottevő segítséget jelent majd a céljaik eléréséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában