országos rendezvénysorozat

2020.05.12. 11:00

Közösségek hete Lentiben: A program részeként szeretetfát állítottak

A városi könyvtár második alkalommal csatlakozott a Közösségek hete országos rendezvénysorozathoz, melynek megvalósítását a vírushelyzet befolyásolja.

Korosa Titanilla

Üzeneteket helyeztek el a szeretetfán Fotó: Korosa Titanilla

– A május 11. és 17. között megvalósuló programsorozat is átkerült az online térbe – tájékoztatott Baksa Melinda könyvtáros. – Három témakörünk közül az egyik a könyvtárunk előtt felállított szeretetfa, amit nevezhetünk májusfának is. A szeretetfát megtalálhatják majd a Facebook-oldalunkon is. Korábban felhívást tettünk közzé, vártunk az olvasóktól, érdeklődőktől üzeneteket, jókívánságokat, magvas gondolatokat, vagy amit közölni szerettek volna, amivel megszépíthetik mások napjait. Ezeket levélüzenetek formájában elhelyeztük a szeretetfán, s virtuális formában is elérhetőek lesznek. A másik programunk a 4K nevet viseli, ami a könyvtár-kultúra-közösség-karantén elnevezés rövidítése. Célunk, hogy a vírushelyzet okozta bezártságban is járjon az agyunk, ezért készítettünk keresztrejtvényt és kvízt, ezeket a könyvtár weboldalán lehet majd kitölteni. A harmadik program a Ne beszélj zöldségeket, termessz! nevet kapta. Arra biztatunk mindenkit, hogy vágjanak bele a zöldségtermesztésbe a balkonon vagy a lakásban, amihez elég egy-egy láda vagy cserép, a lényeg, hogy költségkímélő legyen.

Üzeneteket helyeztek el a szeretetfán Fotó: Korosa Titanilla

Emellett hetek óta végzik a könyvtárosok a kölcsönzött könyvek házhoz szállítását, amire nagy az igény. A szolgáltatás annyival egészült ki, hogy a kiolvasott könyveket az intézmény előtti rámpán lévő dobozokban helyezhetik el az olvasók hétfőn és pénteken 14.30-tól 16.30-ig.

További, a városi könyvtárhoz kapcsolódó hír, hogy nyugdíjba vonult Német-Baksa Judit könyvtárigazgató. Az intézmény új vezetője Lapath Gabriella lett. Az új vezető lapunknak elmondta, hogy elődje munkájának köszönhetően az olvasók és partnereik körében, valamint a szakmában az elmúlt évtizedekben olyan kép alakult ki a könyvtárról, amelyre büszke lehet minden ott dolgozó. A legfontosabb feladatnak tartja ennek a színvonalnak a megőrzését a könyvtári szolgáltatások biztosításában ugyanúgy, mint a különféle programok szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában