Koronavírus Zalában

2020.05.02. 07:00

Épül a sportközpont – Az alsóerdei fejlesztés összesen 4 milliárd forintba kerül

Megkezdődött az alsóerdei sportés rekreációs központ építése. A következő 18 hónapban a terület nem látogatható.

ZH

Gecse Péter a munkatársaival a terveket tanulmányozza a helyszínen

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A beruházás a Modern Városok Program és a TOP keretében valósul meg, összesen több mint 4 milliárd forintból. A munkaterületet a kivitelező Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. a napokban átvette. A helyszínen Gecse Péter alpolgármester megtekintette a terveket kollégáival.

Eddig a vírushelyzet következtében volt zárva a szabadidőközpont, most a beruházás miatt kérik a városlakók türelmét Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az alsóerdei fejlesztésről a városháza sajtóközleményt adott ki, melyben egyebek mellett az áll: a volt napközistábor területén megvalósuló munkálatok olyan komplex portfóliót nyújtanak, amely jelentős vonzerőt képez a közelben élő gyermekes családoknak, sportkedvelőknek, iskoláknak, valamint célpontja lehet a régióban osztálykirándulásoknak, csapatépítő tréningeknek, céges rendezvényeknek. A fejlesztés új munkahelyeket teremt, s nő a térség gazdasági erősödését szolgáló egyéb bevétel (vendéglátás, kereskedelem stb.) is.

Gecse Péter a munkatársaival a terveket tanulmányozza a helyszínen
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A projekt részeként az alsó­erdei vendégház felújítása már megtörtént, a munka a volt napközis tábort érintő beruházással, kerékpárút-fejlesztéssel folytatódik. Épül kalandpark, sípálya, játszópark, a sport- és rekreációs központ helyet ad majd KRESZ-parknak, multifunkciós sportpályának, kültéri kosárlabdapályának, megújul a füves sportpálya, a futók rekortánburkolatú futópályán hódolhatnak szenvedélyüknek. A pályák mellett lelátó épül. Lesz salakos kerékpárpálya, street workout és senior játszótér, és készül ­játszótér kisgyerekeknek is. A látogatók kényelmét különféle kiszolgálóépületek biztosítják, és utcabútorok teszik teljessé a pihenést.

A szobrok és a parkosítás pedig az esztétikai élményt növeli. Épülnek parkolók és járdák is, megújul a kerékpárút, javulnak a sport- és rekreációs központ megközelíthetőségének feltételei. A beruházás időtartama 18 hónap. A projekt később megvalósuló eleme a lőtérfejlesztés, valamint a tv-torony felújítása és környezetének megújítása.

Az önkormányzat a munkavégzés okozta kellemetlenségekért a lakosság türelmét és megértését kéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában