Koronavírus Zalában

2020.05.24. 08:24

Élnek-e az osztrák-magyar határon átkelők a negatív koronavírus teszt lehetőségével?

A Vas Népe kérdésére Lakatos Tibor ezredes, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője válaszolt.

VN

Csörnyeföld, 2020. március 17. Egy autós testhõmérsékletét mérik a magyar-szlovén határ közelében, az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenõhelyénél 2020. március 17-én. A koronavírus-járvány miatt ettõl a naptól csak magyar állampolgárok léphetnek be Magyarország területére, de a teherszállítást nem korlátozzák. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A Vas Népe kérdése így szólt: péntek 0 órától a magyar és osztrák állampolgárok már úgy léphetnek be Magyarországra, hogy nem kell 14 napos hatósági házi karanténba vonulniuk, amennyiben négy napnál nem régebbi, magyar vagy angol nyelvű okirattal tudják igazolni, hogy nem koronavírus-fertőzöttek. Mik az első tapasztalatok? Hányan éltek a lehetőséggel?

– Nagyon kevés tapasztalatunk van ezzel kapcsolatosan, néhány magyar állampolgár választotta ezt a lehetőséget. Egyelőre a legtöbb beutazó az előzetes mentesítés iránti kérelmét nyújtja be az Országos Rendőr-főkapitánysághoz és a felmentés birtokában jön Magyarországra. Nyilván ez azért is fontos lehet, mert ezek az eljárások korábban megindultak, illetve azok az állampolgárok, akik nem magyar állampolgárként kívánnak beutazni, más elbírálás hatálya alá esnek. Tehát összességében azt gondolom, hogy ez a lehetőség főként a magyar állampolgárok hazatéréséhez nyújt majd jelentős segítséget- mondta el Lakatos Tibor.

Forrás: vaol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában