támogatás a nehéz időben

2020.05.14. 12:00

Egytonnányi élelmiszert kapott Pogányszentpéter

Százhúsz családnak jelentenek könnyebbséget azok az élelmiszercsomagok, amelyeket a napokban szállított a félezer lakost számláló településre a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat.

Horváth-Balogh Attila

Flinger Tamás Horváth Katalin óvónővel, aki a csomagok szétosztásában segédkezők egyike volt Fotó: Vékony József

A szeretetszolgálat adományával kapcsolatban Flinger Tamás polgármestertől megtudtuk: a karitatív akció megvalósulásában nagy szerepe volt a szervezetnél kapcsolattartást végző Rácsok Balázsnak és a térség fideszes országgyűlési képviselőjének, Szászfalvi Lászlónak.

Flinger Tamás Horváth Katalin óvónővel, aki a csomagok szétosztásában
segédkezők egyike volt Fotó: Vékony József

– Több segélyszervezettel vettem fel a kapcsolatot, de ezek közül csak három méltatott válaszra – bocsátotta előre a nagykanizsai származású Flinger Tamás, aki első ciklusát tölti a somogyi település polgármesteri székében. Főállásban egy nagykanizsai villamosipari vállalkozásnál dolgozik, s három gyermeket nevel feleségével. – Az ökumenikus szeretetszolgálat – hála képviselőnknek – ezek közé tartozik, tőlük kaptunk 120 csomagot. A Vöröskereszt hat csomagot küldött a településünknek, s van ígéretünk a Magyar Református Szeretetszolgálattól is segélyszállítmányra, ami reményeink szerint a jövőben realizálódhat. Az ökumenikus segélyszervezet csomagja sajtot, rizst, olajat, cukrot, lisztet, nápolyit, makarónit és szószt, illetve babkonzervet tartalmazott, összesen egytonnányi mennyiségben. Sajnos nem juthatott mindenkinek csomag, hiszen sokan lettek munkanélküliek a koronavírus miatt falunkban is, azaz a rászorulók száma nőtt.

Flinger Tamás hozzátette: az elmúlt időszakban az önkormányzat által biztosított anyagból két önkéntes, Czippán Lászlóné és Kovács Sándorné több száz szájmaszkot varrt a pogányszentpéteriek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában